Home NIEUWS TMM NIEUWS Lights for Live verkoopt Sportpaleis uit

Lights for Live verkoopt Sportpaleis uit

©Sportpaleis

De fundraiser ‘Lights for Live’ werd een maand geleden gelanceerd om geld in te zamelen voor de livemuzieksector. Maar vooral ook om 2021 positief te starten met een hopelijk virtueel uitverkocht Sportpaleis. En of dat gelukt is! Er werden zelfs meer virtuele zitjes verkocht dan er in werkelijkheid zijn. De actie levert daardoor meer dan 50.000 euro op ten voordele van het steunfonds LIVE2020.

De opzet van ‘Lights for Live’ was eenvoudig. We verkopen met z’n allen het eerste Sportpaleis van het jaar uit door aan 2 euro een virtueel zitje te reserveren. Met de enthousiaste steun van bijna 5.000 muziekfans die één of meerdere virtuele zitjes boekten geraakte het Sportpaleis uitverkocht. De capaciteit van de zaal moest zelfs tijdelijk virtueel vergroot worden om tickets te kunnen blijven verkopen. Zo werd meer dan 50.000 euro ingezameld voor het steunfonds van de livemuzieksector LIVE2020.

Lights for Live
©Sportpaleis

Deze namiddag werd niet alleen het ingezamelde bedrag overhandigd aan het solidariteitsfonds LIVE2020, maar werd ook symbolisch op elke stoel een kaarsje aangestoken in het Sportpaleis. De immense zee van theelichtjes zorgde voor een overweldigend warm gevoel en symboliseert de hoop die binnen de livemuzieksector sterk aanwezig is om vanaf midden maart opnieuw aan de slag te kunnen.

Verbonden door artiesten en fans
‘Lights for Live’ kon niet alleen op ongelooflijk veel enthousiasme rekenen bij bezoekers, maar ook bij artiesten, die het Sportpaleis als hun tweede thuis beschouwen.

“Het doet deugd om te zien dat zoveel mensen via deze actie hun solidariteit met de livemuzieksector tonen”, zegt Koen Wauters enthousiast na afloop van ‘Lights for Live’. “Je voelt aan dat mensen opnieuw heel hard beginnen uitkijken naar concerten. Het is iets wat ik op dit moment ook zelf enorm mis.”

Ook muzikant-componist Miguel Wiels kwam vandaag de actie ‘Lights for Live’ een hart onder de riem steken. “Ik word oprecht stil van zoveel licht en warmte”, zegt hij. “Het klinkt vreemd, maar ondanks dat hier dus niemand is, voel je toch een soort van aanwezigheid van het publiek. Hopelijk volgen er nog meer acties zoals deze zodat we samen de muzieksector door deze crisis kunnen loodsen en we min of meer zonder kleerscheuren een nieuwe doorstart kunnen maken.”

Niels Destadsbader weet net als Koen en Kris Wauters en Miguel Wiels wat het betekent om een concert te spelen voor een vol en uitzinnig Sportpaleis. “Ik moet zeggen dat het een dubbel gevoel is om vandaag hier te zijn. Aan de ene kant maakt het me wat ongelukkig om deze prachtige concertzaal leeg te zien staan, vooral omdat ik weet uit ervaring hoe dit – in andere omstandigheden – een waanzinnig magische plek is. Maar anderzijds ben ik zeer blij met de steun van onze fans en van iedereen die muziek steunt en een warm hart toedraagt.”

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten