Home NIEUWS TMM NIEUWS Liers Cultuurcentrum blaast 25 kaarsjes uit

Liers Cultuurcentrum blaast 25 kaarsjes uit

©Stad Lier

Bij schepen moet er een fles tegen de boeg, bij gebouwen moet er een lintje doorgeknipt worden. Een cultuurcentrum bestaat pas echt vanaf dat er een eerste voorstelling op de planken heeft gestaan. In De Mol was dat concreet op zaterdag 16 maart 1996. Het Liers Cultuurcentrum viert dus maar liefst een kwarteeuw plezier op de plank!

De jarige van dienst is natuurlijk niet enkel het gebouw en de mensen die er werken. Ook de resem vrijwilligers, de talrijke artiesten, het warme publiek… Jij dus ook! Allemaal zijn we essentieel geweest in die 25 jaar. Met z’n allen blazen we dus 25 kaarsjes uit. Lang zullen WE leven!

Het zou logisch geweest zijn dat we dit uitgebreid vierden met tal van topvoorstellingen op ons podium. Maar ook hier is corona de stok in het wiel. We gaan ons feestje echter niet laten vergallen! We stuurden een cameraman op pad en verzamelden reacties van verschillende medejarigen. Het resultaat zie je hier, waardoor er vandaag toch even een feestgevoel pop-upt.

De jongste medefeestvarkens kunnen zich uitleven met een speciaal voor de gelegenheid ontworpen kleurplaat (zie bijlage) mét wedstrijd! Op die manier kunnen we nu toch al een klein virtueel vreugdevuurtje doen branden in afwachting van the real stuff.

Zodra die lastige stok uit ons wiel is, demarreren we met ons allen richting podium om terug samen te genieten van wat ons al 25 jaar warm houdt vanbinnen. We weten nog niet exact wanneer, maar ooit zijn we weer samen om te kijken, luisteren, lachen, napraten… Omdat we het nu moeten missen, beseffen we dan weer des te meer hoe speciaal het is wanneer het licht uit gaat voor een voorstelling. Hoe speciaal het is dat een woord, een noot, een beweging je raakt in het midden van je ziel. Hoe speciaal het is om samen te applaudisseren voor mensen die het beste van zichzelf gaven op het podium. Weldra komt dat terug! Terug peper en zout! Terug reliëf in de vlakte!

Meer info: https://www.lierscultuurcentrum.be/25-jaar

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten