Kort op de bal: nu al nieuwe afleveringen van succesprogramma ‘Bal National’ op njam!

njam!
©Studio 100

Na een uiterst succesvol eerste seizoen van ‘Bal National’ is het duidelijk dat de gehaktballen van Wim Ballieu bij veel landgenoten in de smaak vallen. Daarom is er goed nieuws: de culinaire lovestory van de Belg en zijn (gehakt)bal krijgt nu al een vervolg op njam!. Ook in de tweede reeks van ‘Bal National’ gaat de koning van de gehaktbal in zijn eigen thuiskeuken aan de slag.

Het ultieme Belgische comfort food
Wim toont aan dat er eindeloos gevarieerd kan worden met ballen. Van oer-klassiekers tot hippe, hedendaagse gerechten en van klassiek gemengd gehakt tot vis- en vegetarisch gehakt: Wim Ballieu maakt ze in alle variaties. De TV-chef perfectioneerde zijn technieken om gehaktballen te vullen in zijn ‘Balls & Glory’-restaurants maar wil nu kijkend België inspireren om thuis zelf aan het rollen te gaan. In de nieuwe afleveringen geeft Wim zijn geheimen prijs voor nostalgische gerechten van bij ons, zoals vogelnestjes en gehaktbrood met krieken, maar gaat hij ook de creatieve toer op met buitenlandse gerechten die hij in een Belgische (gehakt)jasje steekt. Hij bewijst opnieuw dat gehaktballen wellicht het ultieme Belgische comfort food zijn.
 “De eerste reeks van ‘Bal National’ werd zo goed onthaald door onze kijkers dat we meteen besloten om enkele maanden later al nieuwe afleveringen uit te zenden. Chef Wim Ballieu straalt op het scherm en is duidelijk nog niet uitverteld over gehaktballen.” – Sofie De Greef, Head of njam!
Belgische muziek
Niet enkel de gerechten in het programma zijn van eigen bodem, ook alle muziek die je in het programma kan horen is van Belgische makelij. Wim verzamelt de liedjes na elke aflevering in de ‘Bal National’-afspeellijst op Spotify.

“Het is fantastisch om te zien dat zoveel njam!-fans ook thuis enthousiast aan de slag gaan met de recepten. Daarom maakte ik met veel plezier een tweede seizoen met extra inspiratie voor de kijkers. Gewoon no-nonsense koken vanuit mijn eigen keuken thuis, dat is eigenlijk ook wat ik het allerliefste doe.” – Wim Ballieu, chef van het programma.

Uitzendinfo
Vanaf 2 mei, elke zondag om 11u, 16u en 23u op njam!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.