Home NIEUWS EVENTS Kingsland plaatst twaalf meter hoge replica van Martinitoren op festivalterrein. (NL)

Kingsland plaatst twaalf meter hoge replica van Martinitoren op festivalterrein. (NL)

De organisatie van Kingsland Festival, 4PM Entertainment en E&A Events, bouwt in samenwerking met Stage Brothers een replica van de iconische Martinitoren. De toren is maar liefst twaalf meter hoog en is te bewonderen op het terrein van Kingsland Festival Groningen tijdens Koningsdag. Ook is de toren de avond ervoor al te bekijken tijdens het Koningsnacht evenement De Helden van Oranje.

‘Wij zijn erg enthousiast om deze échte Groningse eyecatcher toe te voegen aan het Kingsland festivalterrein. De toren lijkt net echt, zoveel details zijn erin terug te zien. Deze verdient natuurlijk een mooie centrale plek op ons terrein.’, aldus organisator Mitchel Bovenlander.

In samenwerking met Stage Brother wordt dit jaar een replica van de iconische Martinitoren gebouwd. De echte Martinitoren staat aan de Grote Markt in Groningen en is 96,8 meter hoog. Dit is acht keer zo groot als de toren op de Drafbaan Stadspark, welke twaalf meter hoog is. Op 26 april, tijdens De Helden van Oranje, is de kleinschalige toren al te bekijken.

Kingsland Festival Groningen heeft dit jaar vijf stages. Op de mainstage staan onder andere de populaire act Goldband en internationale act Purple Disco Machine. De eclectische stage wordt gehost door TIKTAK waar onder meer Bizzey, Bilal Wahib en Antoon te zien zijn. Als special guest zal Joris Voorn te gast zijn op de Orange Tech Stage. Andere namen die hier acte de presence geven zijn Olivier Weiter, Mees Salome, Juliet Fox en Space92.

Over Martinitoren

De Martinitoren is de hoogste toren van Groningen en staat aan de Grote Markt. De toren hoort bij de Martinikerk. Voor de stadjers, de inwoners van de stad, heeft de toren de bijnaam d’ Olle Grieze, Gronings voor de oude grijze.

Het Kingsland Festival wordt op 27 april georganiseerd in Amsterdam, Groningen en Rotterdam. Meer informatie en tickets via: www.kingslandfestival.nl

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten