Jan Smit nieuwe dj op NPO Sterren NL Radio

Jan Smit
©AvroTros

Jan Smit is de nieuwe dj bij de nummer 1 in Nederlandstalige muziek, NPO Sterren NL Radio. ‘Mister Muziekfeest’ presenteert vanaf 2 maart iedere zaterdag tussen 15.00 en 17.00 uur het Muziekfeest op de Radio. Naast de grootste Nederlandse hits van dit moment en pareltjes uit de schatkist van de Nederlandse muziek, is er in zijn radioshow veel live-muziek uit Muziekfeest van het Jaar en Muziekfeest op het Plein. Daarnaast draait Jan wekelijks zijn favoriete nummer in de Hit van Smit én is er uiteraard veel muziek uit Volendam te horen.

Jan Smit is verheugd over zijn aanstelling: “Aan mijn carrière bij AVROTROS mag ik een nieuw hoofdstuk toevoegen. Die van commentator bij het Eurovisie Songfestival sluit ik af. Ik heb vorig jaar intern al aangegeven dat ik mijn Songfestival-werkzaamheden zou neerleggen. Dit geeft me de ruimte om nieuwe muzikale dingen te doen, zoals nu dus een eigen radioshow te maken! Ook om het Muziekfeest op deze manier nog dichter bij de mensen te brengen, het leeft als nooit tevoren.

Nieuwe programmering
Het nieuwe programma met Jan Smit is onderdeel van de gloednieuwe programmering van NPO Sterren NL Radio vanaf maandag 26 februari. Marcel de Vries wekt de luisteraars iedere werkdag tussen 06.00 en 10.00 uur met zijn programma Marcel in de Morgen. Daarna neemt Emilie Sleven tot 13.00 uur het stokje over met haar nieuwe programma Emilie op Volle Toeren. Corné Klijn blaast zijn aloude programma-titel de Kort en Klijn Show nieuw leven in. Hij is van maandag tot en met donderdag te beluisteren tussen 13.00 en 16.00 uur. Jan Paparazzi sluit de werkdag af met de Jan Paparazzi Show, iedere maandag tot en met donderdag van 16.00 tot 19.00 uur. Op vrijdag hoor je Perry Kramps op dat tijdstip met Perry’s Weekend Party. Het vlaggenschip van Sterren NL Radio, de Sterren NL Top 25, blijft op vrijdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur. Jan Paparazzi presenteert deze langstlopende Nederlandstalige hitlijst van de Nederlandse radio.

In de nieuwe programmering verhuist de Gouden Uren naar het weekend. Iedere zaterdag en zondag presenteert Corné Klijn van 09.00 tot 12.00 uur de beste Nederlandse producties uit de 60’s, 70’s, 80’s, 90’s, zeroes en van nu. Van Frans Bauer tot de Golden Earring, van The Cats tot Marco Schuitmaker en van Ramses Shaffy tot BLØF. De Favoriete Top 3 van een luisteraar is zoals vertrouwd weer een onderdeel van de show.
Op zaterdag hoor je tussen 12.00 en 15.00 uur Perry Kramps met de zaterdageditie van Perry’s Weekend Party, waarna het de beurt is aan Jan Smit met Muziekfeest op de Radio.
Op zondag luister je tussen 12.00 en 15.00 uur naar nieuwkomer Bart Geurts, die op weekdagen Marcel de Vries ondersteunt als sidekick. Jan Paparazzi sluit de zondag af met Het Beste uit de Nederlandstalige Top 1000.

NPO
©Avrotros

Joost Strootman, eindredacteur van NPO Sterren NL Radio, is erg blij met de nieuwe programmering. “We zijn als Sterren NL Radio de afgelopen jaren al fors gegroeid en met deze nieuwe programmering zetten we de volgende stap. De komst van Jan Smit, toch wel zo’n beetje de grootste ambassadeur van de Nederlandse muziek, past perfect in dat nieuwe plaatje.”

NPO Sterren NL
NPO Sterren NL is hét toonaangevende multimediale platform van de NPO en AVROTROS, gericht op Nederlandse muziek en (gevestigde en aankomende) artiesten in het populaire en volkse genre. Het platform bestaat uit een radiostation, een app met bijbehorende website, zendtijd op televisie en een grote online social community. NPO Sterren NL heeft als missie om, als bewaker van de schatkamer van de Nederlandse muziek, dit belangrijke en populaire onderdeel van de Nederlandstalige volkscultuur uit te lichten, te archiveren en te promoten. Sterren NL Radio is te beluisteren via DAB+, de gratis Sterren NL-app, NPO Luister en www.nposterren.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.