Home NIEUWS TV / RADIO ‘James De Musical’ wint prestigieuze Gouden Roos van Montreux 2022.

‘James De Musical’ wint prestigieuze Gouden Roos van Montreux 2022.

©VIER

“Aan de vooravond van een nieuw seizoen James De Musical deze indrukwekkende internationale prijs – een Gouden Roos – winnen is onwaarschijnlijk fantastisch. Zelfs in mijn stoutste dromen had ik dit niet verwacht. Het bewijst eens te meer hoeveel talent we in huis hebben in Vlaanderen. Dus deze roos gaat niet alleen naar ons hele team maar ook vast en zeker naar de hele sector die we hiermee internationaal op de kaart zetten. Het voelt een beetje als de wereld veroveren.” Aldus een terecht trotse James Cooke.

Programmadirecteur Annick Bongers: “Onbeschrijfelijk trots ben ik. In de eerste plaats op James die in zijn dromen gelooft en bijzonder hard werkt om ze waar te maken. Zonder inspiratie en visie, geen televisie. Maar ook op het productiehuis Ded’s It en de zender Play4 om van dat alles ook een realiteit te maken. En kijk nu! Op twee jaar tijd staan we met een voorheen onbestaand format aan de top van de wereld. Dat klinkt toch écht als muziek in de oren!”

Al sinds 1961 bekronen de Rose d’Or Awards internationale televisie- en radioprogramma’s die uitblinken in orginaliteit, creativiteit en uitmuntendheid.

Er liepen de voorbije maanden in Genève een recordaantal inschrijvingen binnen voor de editie van 2022 waardoor James De Musical het moest opnemen tegen 750 deelnemers uit 30 landen in 12 categorieën. Een jury van 100 internationale omroepmanagers en producenten nomineerden James De Musical als finalist in de categorie ‘Studio Entertainment’.

James De Musical
©VIER

De namen op het palmares van de Gouden Roos doen duizelen, met iconen als Sir David Attenborough, Maren Kroymann, Brenda Blethyn, Omar Sy, Ricky Gervais, Joanna Lumley, James Corden, Angela Lansbury, John Cleese en vele andere topentertainers.

In de eindronde nam James De Musical het in de categorie Studio Entertainment op tegen ‘99 – Eine:r schlägt sie alle!’ (Sat.1, Duitsland), ‘Holey Moley’ (Disney/ABC, Verenigde Staten), ‘I Literally Just Told You’ (Channel4, Verenigde Koninkrijk), ‘Stealing The Show’ (ProSieben, Duitsland) en ‘That’s My Jam’ (NBC, Verenigde Staten).

Eind 2021 werd James De Musical voor het eerst uitgezonden op Play4. In april ging James De Musical ook al aan de haal met de de prijs voor Best Factual Entertainment Show in Cannes en op 8 december start het tweede seizoen van James De Musical op Play4 en GoPlay, waarin James Cooke opnieuw 8 BV’s verrast met een musical over hun leven.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten