Gemeente Mol: Verkeersvrije Corbiestraat wordt deze zomer omgetoverd tot Cosy Corbie

Gemeente Mol
©Gemeente Mol

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In samenwerking met de horeca-uitbaters creëren we met de nodige aankleding – waaronder toegangspoorten – een gezellige zuiderse sfeer waar je vanaf 8 mei heerlijk kan genieten van een coronaveilig terrasje. Een petanqueterrein en fontein op het Santo Tomasplein maken het plaatje compleet.

In samenwerking met de horeca-uitbaters creëren we met de nodige aankleding – waaronder toegangspoorten – een gezellige zuiderse sfeer waar je vanaf 8 mei heerlijk kan genieten van een coronaveilig terrasje. Een petanqueterrein en fontein op het Santo Tomasplein maken het plaatje compleet.

Vorige zomer werd het horecagedeelte van de Corbiestraat verkeersvrij en kregen de horeca-uitbaters de kans om grotere terrassen te plaatsen. Ook de ontsluiting van het Rondplein werd aangepast. Zo verliep het wegrijden van parking Rondplein richting station via een doorsteek naar de Corbiestraat. De paaltjes die deze doorgang normaal verhinderden, werden weggenomen.

Na een evaluatie van afgelopen zomermaanden trekken we deze lijn door, maar zorgen we voor extra sfeer en aankleding. De ontsluiting van het Rondplein blijft verlopen zoals vorig jaar, waarbij we ook het Rondplein sfeervol en kleurrijk aankleden. De nodige verkeerssignalisatie en –barrières voor de aangepaste verkeersstromen integreren we maximaal met de sfeervolle aankleding.

Unieke sfeer

Toegangspoorten die doen denken aan een Zuid-Frans of een Spaans dorpje zetten de toon en heten bezoekers van de Corbiestraat welkom. Voetgangers en fietsers blijven in de Corbiestraat welkom. ’s Avonds ontsteken we de sfeerverlichting, een pak uitgebreider in vergelijking met vorig jaar. In combinatie met de kleurrijke herbruikbare vlaggetjes creëren we zo een unieke sfeer. Ook de horeca-uitbaters leveren een inspanning door hun terras gepast aan te kleden.

De komende jaren

Het gemeentebestuur huurt de decoratie en aankleding niet, maar kocht deze aan. Op deze manier kunnen we de Corbiestraat en het Rondplein de komende terrasseizoenen op een duurzame manier telkens opnieuw in een gezellig en uitnodigend jasje steken.

Past perfect bij ‘Een groen hart voor MooiMol’

Cosy Corbie past als ‘genietconcept’ perfect bij ‘Een groen hart voor MooiMol’. Met dit participatietraject willen we de komende maanden een nieuwe toekomst uitwerken voor het Santo Tomasplein, het Rondplein en het horecagedeelte van de Corbiestraat. We willen de huidige pleinen in het hart van ons Centrum stapsgewijs ‘vergroenen’ en aantrekkelijker maken.

Het uitwerken van de ontwerpen gebeurt in nauw overleg met alle stakeholders waarbij we samen zoeken naar de juiste evenwichten tussen groenvoorziening, bereikbaarheid en gezelligheid. De realisatie van de ontwerpplannen zal stapsgewijs verlopen – gespreid over meerdere jaren -, waarbij we eerst het Santo Tomasplein aanpakken, inclusief de volledige doorsteek naar de Statiestraat.

Samenwerken!

Cosy Corbie is een initiatief van het gemeentebestuur, waarbij de diensten toerisme, lokale economie, verkeer en communicatie de handen in elkaar sloegen. Er werd nauw samengewerkt met een delegatie van de horeca-uitbaters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.