Gemeente Mol stelt gouden regels corona visueel voor in #MooiMol

Gemeente Mol
©Gemeente Mol

Als gemeentebestuur vertalen we de zes gouden regels van de Nationale Veiligheidsraad in een sterk visueel beeld. De versoepelingen van de coronamaatregelen gaan immers gepaard met het opnemen van individuele verantwoordelijkheid in het belang van je eigen gezondheid en vooral voor het welzijn van anderen. Het beeld helpt onze inwoners op weg in deze nieuwe uitdaging. Want ook in deze nieuwe fase van de exitstrategie bewijzen we het samen: in MooiMol gaan we voor 6 maal goud!

We zetten de zes gouden regels op een rij:

  1. Was of ontsmet regelmatig je handen. Geef geen kus of handen bij het begroeten.
  2. Doe zoveel mogelijk activiteiten in openlucht. Buiten is het risico op besmetting veel kleiner. Als dit niet kan, zorg je voor voldoende ventilatie van de ruimte.
  3. Wees extra voorzichtig voor mensen die tot een risicogroep behoren.
  4. Respecteer altijd en overal de afstand van 1,5 meter. Dit geldt niet voor mensen uit je eigen huishouden, kinderen jonger dan 12 jaar onder elkaar en mensen uit je uitgebreide bubbel van tien personen. Als je de veiligheidsafstand niet kan respecteren, dan draag je een mondmasker.
  5. Nauwere sociale contacten zijn op individuele basis mogelijk met tien verschillende personen. Deze groep mag wekelijks wisselen. Op deze manier blijven de onderlinge sociale contacten in onze samenleving nog beperkt én blijft contactopvolging haalbaar bij een eventuele besmetting.
  6. Onderneem je een groepsactiviteit? Beperk de groep tot maximum tien personen, inclusief kinderen. Dit geldt voor activiteiten bij je thuis of buitenshuis, zowel binnen als in openlucht.

Meer info:

  • info-coronavirus.be, 0800 14 689

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.