Foals brengt nieuw album ‘Life Is Yours’ uit op 17 juni

Foals
©Edward Cooke / Warner Music

Foals neemt een nieuwe wending met hun aankomende album ‘Life Is Yours‘, dat op 17 juni verschijnt via Warner Records. Het is de opvolger van het triomfantelijke, tweedelige album, ‘Everything Not Saved Will Be Lost‘, dat een hoogtepunt bleek te zijn in de carrière van de band. Het resulteerde niet alleen in hun allereerste Britse #1 album, maar leverde hen ook hun eerste BRIT Award op voor ‘Beste Groep‘. Foals is net aangekondigd als headliner op Latitude en heeft over heel Europa shows gepland deze zomer. Op een Belgische datum is het voorlopig nog even wachten.

Life Is Yours‘ voelt aan als een natuurlijke evolutie voor Foals. De disco-gitaren, strakke syncopische ritmes en punchy, indringende hooks verraden hun roots, als aanstokers van onstuimige house parties. Het is een escapistische, vreugdevolle plaat geworden die de eindeloze mogelijkheden van het leven viert. Van de plaat loste de band reeds twee nummers, ‘Wake Me Up‘ en ‘2am‘.

Yannis Philippakis over het album: “I feel that with ‘Everything Not Saved…’ we touched upon all of the facets of our sound up until that point. This time we wanted to find a new way to express ourselves. We wanted to refocus and do something that shared a DNA throughout the songs: a physicality, a danceability, and with energy and joyousness. It’s definitely the poppiest record we’ve ever made.”

Foals
©Warner Music

Foals – Yannis Philippakis, Jimmy Smith en Jack Bevan – nam de plaat op in de donkere, raamloze beslotenheid van Real World Studios, hun Zuid-Londense repetitiekot, midden in de winterlockdown. Ze voelden zich dan ook van nature aangetrokken tot geluiden die speels en zomers klonken.

Ze experimenteerden met verschillende producers (vaak in verschillende configuraties) op verschillende nummers. De gevarieerde creatieve stemmen van het album zijn John Hill (Portugal The Man, Florence + The Machine), Dan Carey (Tame Impala, Fontaines D.C.), Miles James en A.K. Paul (mede-oprichter van het Paul Institute met zijn broer Jai Paul). Een groot deel van het album werd vervolgens gemixt door tienvoudig Grammy Award winnaar Manny Marroquin (Post Malone, Kanye West, Rihanna), met een aantal tracks gemixt door die andere meervoudige Grammy Award winnaar Mark ‘Spike‘ Stent (Coldplay, Muse, Kings of Leon).

Foals
©Warner Music

Tracklist ‘Life is Yours’

1. ‘Life Is Yours’
2. ‘Wake Me Up’
3. ‘2am’
4. ‘2001’
5. ‘(summer sky)’
6. ‘Flutter’
7. ‘Looking High’
8. ‘Under The Radar’
9. ‘Crest of the Wave’
10. ‘The Sound’
11. ‘Wild Green’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.