Femke (Zoë uit ‘Lisa’) brengt single ‘Hoe ken jij mij?’ uit!

Femke
©House Of Entertainment

Een opmerkelijke naam in de cast van de nieuwe VTM-telenovelle ‘Lisa’ is die van Femke Verschueren. Sinds een paar weken maakt ze deel uit van de cast en speelt ze de rol van Zoë. In de aflevering van vandaag geeft ze als Zoë een optreden in ’t Excuus en brengt ze een akoestische versie van het nummer ‘Hoe ken jij mij?’. Dat is meteen ook de titel van de nieuwe single van Femke, die vandaag digitaal verschijnt op het House of Entertainment-label.

Als klein meisje vertegenwoordigde Femke België op het Junior Eurovisiesongfestival 2011 in Jerevan, Armenië. Ze won Junior Eurosong 2011, de nationale preselectie, met het nummer ‘Een kusje meer’. Op het festival behaalde ze de zevende plaats met 64 punten. Vijf jaar later bracht Femke 2 liedjes uit: ‘Vrij’ en ‘Ik wacht’, waarvan het tweede ook in het Frans verscheen als ‘Jusqu’à la fin’. Voor de vertaling werkte ze samen met haar zus, die vertaler Frans-Spaans is.

Intussen is Femke Verschueren (8 mei 2000) bijna 21 en studeert ze Wiskunde aan de Universiteit Antwerpen. Daarnaast acteert ze en schittert ze als Zoë in de nieuwe telenovelle ‘Lisa’ op VTM. Daarin speelt ze de jongste dochter van de familie Danton, een internationaal gerenommeerde Vlaamse zakenfamilie, die wereldwijd zaken in cosmetica doet. Ze komt in ‘t Brouwhuis praktijkervaring opdoen. Tot ieders verbazing is ze geen verwend nest, maar een sympathiek en grappig meisje. “Meespelen in een film of tv-serie was ongetwijfeld één van de dingen op mijn droomlijstje. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze kans kreeg en ik vind het uiteraard geweldig om met zo’n topcast en -crew te kunnen samenwerken. Ik ga nog niets verklappen, maar aandachtige kijkers hebben vast al gemerkt dat er een mysterieus kantje is aan Zoë. Spannend hoe dat zal evolueren.”

Femke
©Anke Verschueren

Hoe ken jij mij? 

Naast het acteren is mensen raken met haar eigen muziek nog één van de grote uitdagingen die Femke wil realiseren. Met ‘Hoe ken je mij?’ lanceert ze alvast een opmerkelijk nieuwe single. “De tekst en muziek schreef ik toen ik 16 was. ‘Hoe ken jij mij?’ gaat over vooroordelen en de pijn die ze kunnen veroorzaken. Het is iets van alle tijden; ongefundeerde, ongezouten meningen doen de ronde en de persoon waarover wordt gesproken kan er weinig of niets aan veranderen. In het lied wordt gevraagd écht te kijken naar de andere, te luisteren, te praten, want enkel zo kan je iemand leren kennen en waarderen. Een boodschap die nu, in tijden van ongefilterde sociale media, misschien nog meer dan ooit van belang is”, zegt de singer-songwriter.

Emoties

Voor Femke is het belangrijk dat muziek heel dicht bij het leven blijft. “Tijdens het schrijven van nummers put ik steeds uit m’n eigen ervaringen en gevoelens. Dat zorgt ervoor dat de muziek die ik maak ook voor anderen herkenbaar is en binnenkomt. Hoewel ik de vrolijkheid zelve ben, hebben sommige songs nogal een somber karakter. Op één of andere manier voel ik mij, ondanks mijn optimistische levensstijl, toch meer aangetrokken tot het schrijven van liedjes met een aangrijpende boodschap en een zekere gelaagdheid. De tekst en de inhoud zijn voor mij heel erg belangrijk, in combinatie met meeslepende melodieën. ‘Hoe ken jij mij?’ is een goed voorbeeld van iets wat ik voel, wat mij raakt en wat ik graag wil delen met anderen.

Het arrangement van haar nieuwe single werd gemaakt en opgenomen in Nederland. Femke nam thuis de zang op en stuurde die door. Door corona hebben de producers en Femke elkaar nog altijd niet kunnen ontmoeten in real life, maar samen zorgden ze voor een knaller van een song.

Hoe ken jij mij?’ van Femke verscheen op het House of Entertainment-label en is beschikbaar op alle digitale platformen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.