Home NIEUWS EVENTS FACTS barst van de nieuwigheden; Céline Verbeeck als gezicht van het festival

FACTS barst van de nieuwigheden; Céline Verbeeck als gezicht van het festival

©FACTS

Zie films, series en games tot leven komen op FACTS en kom mee de popcultuur vieren! Ontsnap even aan de realiteit en duik mee in het wondere universum van FACTS, Your Belgian Comic-Con! Iemand die ook maar een beetje fan is van films, series, videogames, gezelschapsspelletjes, cosplay, superhelden, anime en andere popcultuurfenomenen, wil dit tweedaagse festival zeker niet missen. Daarbovenop kondigt FACTS voor de allereerste keer een ambassadrice aan die het evenement plechtig zal openen.


Céline Verbeeck

Céline Verbeeck
©Facts

Met veel trots stelt FACTS, voor de allereerste keer, het nieuwe gezicht van het evenement voor: Céline Verbeeck. De meeste kinderen en hun ouders kennen haar als Keelin in de jeugdreeks Nachtwacht. De actrice is geen onbekende voor FACTS en was ook meteen de logische keuze. Céline was zelf al een aantal keer aanwezig op het festival als haar Nachtwacht-personage en ook samen met haar familie was ze al enkele keren van de partij. Met een sterke vrouwelijke keuze wil de organisatie tonen dat FACTS er voor iedereen is.
“Bij dit soort evenementen wordt er vooral gedacht aan mannelijke bezoekers. Terwijl er volgens mij zeker zo veel vrouwen zijn die ook houden van fantasy, gamen en cosplayen.”

Toen we Céline hiervoor contacteerden, was ze erg enthousiast. FACTS heeft een bijzonder plekje in haar hart. “Je kan even ontsnappen aan de realiteit en je voelt connectie met andere bezoekers want iedereen komt naar FACTS met dezelfde mindset. Daarnaast komen veel mensen naar het evenement in cosplay en kan iedereen ongegeneerd zijn meest nerdy outfit dragen. Dat vind ik zalig. Even alle remmen los.” Als ambassadrice van FACTS zal Céline het evenement plechtig openen op zaterdag 2 april. Daarna zal ze de pers te woord staan en rondleiden op het evenement.


©Facts

Bezoek minister Benjamin Dalle

Niet alleen Céline Verbeeck maar ook Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media, Benjamin Dalle zal een bezoekje brengen aan FACTS op zaterdag 2 april. Om 11 uur bezoekt hij de Belgian Games-stand om met de mensen van de gamesector in gesprek te gaan. De minister lanceert op die dag ook zijn nieuwe visienota ‘Level Up’ voor de gamesector en zal op FACTS de geïnteresseerde pers te woord staan.

 


Wereldberoemde acteurs

©Facts

Zoals ieder jaar, verwelkomt FACTS een aantal wereldberoemde acteurs van klassieke en hedendaagse series en films. Die kan je ontmoeten in fotoshoots, handtekeningsessies (met selfies!) en grote vraag-en-antwoordshows. Dit jaar kan je de volgende sterren vinden op het evenement:

 • Michael Rooker
 • Danny Trejo
 • Natalia Tena
 • Jacob Bertrand
 • Peyton List
 • Richard Rankin
 • Rick Hoffman

Artiesten & designers
Naast acteurs, zijn er ook tal van artiesten aanwezig. Dit zijn artiesten van onder meer Marvel, DC, Europese comics en Dreamworks -films, en zelfs street artists. FACTS is een perfecte ontmoetingsplaats voor wereldberoemde tekentalenten. Ontdek alvast enkele headliners hieronder:
©Facts
 • Amanda Conner
 • Jimmy Pamiotti
 • Lee Townsend
 • Sabine Rich
 • Marco Failla
 • Nils Hamm

 

 

Activiteiten
Naast het ruime acteurs- en artiestenaanbod, is er ook aandacht voor sterke content met een gevarieerd programma aan workshops, wedstrijden, shows en zoveel meer. Van een afvalrace in Squid Game-stijl, tot een heuse Virtual Reality-ervaring, je vind er alle soorten activiteiten terug.
Benieuwd wat er allemaal op de planning staat? Ontdek het hier!
 

The Geek Market

FACTS heeft deze editie wel 200+ exposanten die elk verschillende merchandise en verrassende items te koop aanbieden. Van Viking-drinkhoorns tot toverstokken, je vindt er alles! Daarnaast heb je deze editie ook de Creator Zone waar alle lokale artiesten en designers hun prachtige handgemaakte spullen verkopen. Voor de echte verzamelaars heeft FACTS de Collector Zone. Hier kunnen privéverzamelaars hun zeldzame items te koop aanbieden.
FACTS Spring 2022 gaat door op zaterdag 2 april en zondag 3 april, in Flanders Expo Gent. Voor tickets & info, surf naar www.facts.be.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten