Home NIEUWS CD / DVD / BOEK Emma Bale releaset debuutalbum ‘RETROSPECT’

Emma Bale releaset debuutalbum ‘RETROSPECT’

©Sony Music

Emma Bale was nooit meer in haar sas dan nu. Ze heeft haar plaats ingenomen in de schemerzone waar pop, r&b en elektronica in elkaar overvloeien. Emma Bale heeft opnieuw haar stem gevonden, na een korte periode van aftasten, vallen en opstaan.

Vandaag brengt Emma Bale haar langverwachte debuutplaat uit. ‘RETROSPECT’ mikt op de heupen, maar nodigt evenzeer uit tot introspectie – de Belgische popartiest heeft aan soul searching gedaan.

Gouden platen. Een Music Industry Award. Miljoenen streams op Spotify en dito views op YouTube. Sinds Emma Bale (née Emma Balemans) in 2014 als 14-jarige werd opgevist uit The Voice Kids ging het de Belgische zangeres voor de wind. Met ‘Run’, ‘Fortune Cookie’ en ‘Cut Loose’ bracht ze pophits uit op maat van de grootste podia in België en daarbuiten. Het gewicht op haar schouders werd er niet lichter op.

Tussen 2017 en nu heeft Emma Bale aan 120 onuitgebrachte nummers gesleuteld. “Ik voelde niet voor de volle 100 procent wat ik maakte”, blikt ze terug op haar werk tijdens haar wonderjaren. “Ik legde mezelf een enorme druk op. Ik zat daarom niet goed in mijn vel en het schrijven van muziek voelde steeds meer als een verplichting. Wat mij ooit zo gelukkig maakte, maakte mij plots angstig. Ik heb daar veel van wakker gelegen.”

2020 was het jaar van de ommekeer. Terwijl corona verwoestend tekeerging, bracht de pandemie onverwacht rust in het hoofd van Emma Bale. Ze ontmoette producer Pieterjan Coppejans (Eefje De Visser, Sylvie Kreusch) die haar vaste sparringpartner werd. Hij stofte enkele oude demo’s af en stak ze in een nieuwe outfit die Emma Bale beeldig staat, met subtiele glitters op een zwart geheel.

De ontmoeting tussen Coppejans en Bale zorgde voor een kantelpunt. Samen sleutelden ze aan 12 songs. De muziek hielp haar knopen te ontwarren; vragen werden beantwoord, hoofdstukken uit het verleden verwerkt.

Emma Bale is terug. Ze is strijdvaardig als nooit tevoren. Klaar om huiskamers om te toveren tot zweterige clubs. Klaar om opnieuw podia te bestormen en een mensenzee te bespelen. Wat de intussen 21-jarige Emma Bale in het verleden bracht, was slechts de amuse-gueule. Nu is ze klaar voor het echte werk

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten