Home NIEUWS FILM / THEATER dis|connected: een kortfilm over eenzaamheid bij jongeren – online op 23 mei

dis|connected: een kortfilm over eenzaamheid bij jongeren – online op 23 mei

©Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Studenten Matthias Van den Brande, Sone Mikaelian en Andrea Van Acker van de lerarenopleiding aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen maken een kortfilm rond eenzaamheid bij jongeren. Voor dit participatief afstudeerproject gaan ze aan de slag met vier jongvolwassenen tussen 16 en 30 jaar.

Aanvankelijk stond een muzikale voorstelling gepland, maar door de uitbraak van het Coronavirus werd al snel geopteerd voor een virtuele uitvoering; een kortfilm bleek een goed alternatief. Niet enkel de uitvoering, maar ook de hele voorbereiding verloopt overigens volledig virtueel. Deze manier van werken heeft z’n voor- en nadelen, maar de filmmakers zien hier vooral poëzie in: “We hebben de deelnemers nog niet in levende lijve kunnen ontmoeten, wat zo mooi parallel loopt met onze sterk gedigitaliseerde maatschappij – en laat die net een rol spelen in de eenzaamheid die jongeren kunnen ervaren.”

Hoewel deze thematiek in tijden van Corona meer dan ooit tastbaar is, tracht de film het isolement dat velen nu ervaren met een veel algemenere kijk te benaderen; eenzaamheid is immers een probleem van alle tijden.

De film wordt op 23 mei 2020 om 20u live, via het kanaal van deSingel, gebroadcast op Youtube. De makers hopen met deze kortfilm het stigma rond eenzaamheid bij jongeren te doorbreken.

TALENTONTWIKKELINGSTRAJECT

Dit Art Educator in Residence Project wordt gerealiseerd i.s.m. Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool Antwerpen), Musica Impulscentrum voor Muziek en deSingel. De partners zetten jaarlijks de schouders onder een tweetal geselecteerde kunst-educatieve projecten. Dit jaar viel de beurt aan ‘dis|connected’. Dit talentontwikkelingstraject is een innovatief format op het kruispunt van kunsten en onderwijs. De drie partners bieden een waardevolle ondersteuning door een complementaire expertise op vlak van kunsteducatie en participatie, organisatie, technische omkadering en communicatie.

DUBBEL PROFIEL

De opleiding tot kunstenaar en leraar wordt in de opleiding Educatieve master Muziek en Podiumkunsten geïntegreerd. Deze masteropleiding, die je kan volgen onmiddellijk na de academische bachelor Dans, Drama of Muziek, leidt je op tot Teaching Artist. Vanuit de visie dat meesterschap in het (kunst)onderwijs verbonden is aan meesterschap in de kunsten, zet het Conservatorium Antwerpen in op een dubbel profiel: leraar én kunstenaar. Expertise uit de kunsten inspireert de onderwijskundige aanpak en vice versa. Studenten die kiezen voor één van deze opleidingen zullen zich in hun kunstdiscipline specialiseren of zijn reeds gespecialiseerd en bouwen tegelijk educatieve competenties op binnen een praktijkgerichte, grootstedelijke context.

VOLG HET PROJECT VIA DE SOCIALE MEDIA

Instagram: @disconnected.kortfilm: https://www.instagram.com/disconnected.kortfilm/

Facebook: Dis|connected Live Broadcasting: https://www.facebook.com/events/533537300544943/

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten