Home NIEUWS FILM / THEATER De Roma houdt in 2020 de deuren gesloten

De Roma houdt in 2020 de deuren gesloten

©De Roma

Concertzaal en volksschouwburg De Roma houdt de deuren de rest van het jaar gesloten. “Dit is onze enige kans om deze crisis op langere termijn te overleven”, zegt algemeen coördinator Danielle Dierckx in een openhartige brief gericht aan alle muziek- en cultuurliefhebbers. “We kijken nu hoopvol uit naar een heropening begin januari 2021.” Geplande concerten dit najaar worden uitgesteld of geannuleerd. Alle tickethouders worden hierover persoonlijk gecontacteerd.

“De huidige toegestane capaciteit voor culturele evenementen is voor een concertzaal als De Roma, gebouwd op 1.900 mensen, te laag om van te kunnen leven”, aldus Dierckx. “De tweede coronagolf hypothekeert onze geplande heropening in september. Elk vooruitzicht op een serieuze verhoging van de toegestane capaciteit ontbreekt. Ons publiek krijgt te weinig zekerheid dat concerten effectief kunnen doorgaan. Ons engagement naar artiesten is te onzeker.”

Met de sluiting probeert De Roma de kosten zoveel mogelijk te beperken. Dierckx: “Concerten plannen, promoten en terug afgelasten is immers ook een intensieve en dure zaak. We zullen de tussentijd gebruiken om bijkomende steun te zoeken voor de geleden schade en voor de lagere inkomsten die 2021 nog met zich mee zullen brengen. Openen voor een volle capaciteit van 1.900 mensen is voorlopig niet in zicht, dus we zoeken naar alternatieve financiering om met minder tickethouders ons programma toch weer tot leven te wekken in 2021.”

De Roma vraagt begrip van haar publiek. “Sommigen hebben hun concert al drie keer  zien verplaatsen. Ook voor de artiesten is dit op korte termijn geen fijn nieuws. De baten liggen iets verder in de toekomst: onze zaal moet dit overleven om hen terug te kunnen ontvangen.” Ondertussen kijkt De Roma volop uit naar 2021. De tien geplande benefietconcerten van Ruben Block zullen plaatsvinden begin januari en met artiesten als Nubya Garcia10ccMauro Pawlowski en Raymond van het Groenewoud staan er al tal van klinkende namen op het programma. AMOR, het café-restaurant van De Roma blijft wel open, met wekelijks Muziek aan tafel, een driegangenmenu met concert. Info & tickets via www.deroma.be

Lees hier de open brief over de sluiting van De Roma 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten