De release van het gloednieuwe album ‘Run The Jewels 4’ van het collectief Run The Jewels is vervroegd

Run The Jewels
©Warner Music

Naar aanleiding van de de huidige situatie in de US heeft Run The Jewels besloten om hun nieuwe album ‘RTJ4’ te verplaatsen van vrijdag 5 juni naar woensdag 3 juni.

Run The Jewels, het collectief van El-P en Killer Mike, brengen vanavond hun langverwachte album ‘Run The Jewels 4’ uit. Het album telt elf nummers en duurt 40 minuten. ‘Run The Jewels 4’ komt uit via Jewel Runners / RBC Records / BMG. Voor dit album hebben ze met heel wat sterren samengewerkt, waaronder Pharell WilliamsMavis Staples2 ChainzZack de la RochaJosh HommeDJ Premier, en Greg Nice. RTJ4 is voornamelijk opgenomen in de Shangri-La Studios van Rick Rubin en in de iconische Electric Lady Studios in NYC. Ze hebben er twee jaar over gedaan om dit album te schrijven en op te nemen. Het resultaat is een verzameling van krachtige tracks, waarop ze vaak hun kritiek uiten op de huidige maatschappij.

Het nieuwe album wordt voorafgegaan door twee singles, die allebei enorm goed zijn ontvangen. De eerste single, ‘yankee and the brave (ep.4)‘, dropten ze tijdens een spontane Instagram Live sessie. Enkele dagen later maakte hun tweede single ‘ooh la la (feat. DJ Premier & Greg Nice)’ een verrassend debuut in de seizoensfinale van de populaire Netflix serie Ozark. Al snel werd het de #5 meest geshazamede nummer in Amerika. Kort nadien verscheen ook de videoclip van het nummer, geregisseerd door Brian & Vanesse Beletic. De video deed het bijzonder goed, met meer dan 1,5 miljoen views tijdens de eerste week. ‘ooh la la (feat. DJ Premier & Greg Nice)’ kwam al snel op de #7 trending positie van YouTube te staan.

Tussen de twee albums door had het duo een erg drukke periode, inclusief het scoren van hun eerste goud-gecertificeerde plaat voor ‘Legend Has It’ van RTJ3, het ontvangen van hun eerste Grammy-nominatie voor het nummer ‘Chase Me,’ een samenwerking met Danger Mouse voor de populaire film Baby Driver; een Amerikaanse arena-tour met Lorde en het bijdragen aan een exclusief nummer voor de Marvelblockbuster Venom.

Daarnaast debuteerde Killer Mike zijn Netflix show ‘Trigger Warning with Killer Mike’, zette  hij zijn pleidooi voor Bernie Sanders verder en steunde hij de succesvolle verkiezing van de eerste vrouwelijke zwarte burgemeester van Atlanta, Keisha Lance Bottoms. Hij zal ook zijn Hollywood-debuut maken in een film dat binnenkort aangekondigd zal worden.

De groep is ook klaar om samen met Rage Against The Machine op wereldtournee te gaan. Die tour was meteen uitverkocht, maar werd verplaatst naar 2021 als gevolg van de Covid-19 epidemie.

RUN THE JEWELS 4 TRACK LISTING

1. yankee and the brave (ep. 4)
2. ooh la la (feat. Greg Nice & DJ Premier)
3. out of site (feat. 2 Chainz)
4. holy calamafuck
5. goonies vs. E.T.
6. walking in the snow
7. JU$T (feat. Pharrell Williams & Zack de la Rocha)
8. never look back
9. the ground below
10. pulling the pin (feat. Mavis Staples & Josh Homme)
11. a few words for the firing squad (radiation)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.