Davina Michelle wint Edison Pop

Davina Michelle
©Universal Music

In 2020 willigde Davina Michelle haar belofte als aanstormend poptalent in. Na haar winst van een Edison voor beste ‘Nieuwkomer’ in 2019, verzilvert zij dit jaar haar nominatie in de categorie ‘Pop’.

Davina’s succes bij ‘De Beste Zangers’ en haar songs met Marco Borsato en Armin van Buuren wekten hooggespannen verwachtingen. Haar debuutalbum ‘my own world’ lossen deze verwachtingen ruimschoots in. Catchy en kundig geproduceerde popsongs afgewisseld met powerballads van internationale allure laten horen dat Davina’s mogelijkheden zich niet hoeven te beperken tot Nederland. Davina zorgt dat elk nummer op een andere manier bij de luisteraar binnenkomt. Op een uiterst geraffineerde manier vertaalt ze op dit album een scala aan emoties, terwijl de boodschap altijd krachtig en empowering blijft. Na de immense successen die ze behaalde met haar covers van nummers bewijst ze dat ze ook met eigen materiaal tot de top van Nederland hoort.

Daarnaast stak Davina met haar akoestische concertreeks vanuit een leeg Ahoy, heel Nederland een hart onder de riem in deze moeilijke tijd. En ontroerde zij menigeen met prachtige vertolkingen van haar successongs. Een artiest die ondanks een wereldwijde pandemie zo voor haar publiek blijft vechten.

AMBASSADEUR VAN DE VRIJHEID
Davina Michelle is een van de drie ambassadeurs van de Vrijheid van 2021 in Nederland. Davina kiest voor haar invulling van het ambassadeurschap voor het uitdragen van de boodschap dat we onszelf en anderen moeten accepteren zoals we zijn. Wees trots op wie je bent! Met al je imperfecties of onzekerheden. Om deze boodschap te ondersteunen bracht Davina vandaag haar single ‘Nobody Is Perfect’ uit. Daarnaast verschenen er al enkele afleveringen van ‘Wat betekent vrijheid voor jou’ op haar YouTube kanaal, waarin Davina het gesprek aangaat met personen met een mooi of indrukwekkend verhaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.