Home NIEUWS CD / DVD / BOEK David Vandyck deelt het ‘Licht Aan De Overkant’

David Vandyck deelt het ‘Licht Aan De Overkant’

©House Of Entertainment

Ook het 5de studioalbum ‘Licht Aan De Overkant’ is, met opnieuw een top 10-notering in de officiële Ultratop albumlijst, voor singer-songwriter David Vandyck een zoveelste muzikale voltreffer. Na o.a. ‘Ik Weet Nu Beter’, Morgen Komt De Rest’, ‘Zee Van Vuur’ en de zomersingle ‘Dans In De Regen’ is het tijd om kennis te maken met de titelsong van het gelijknamige album. Samen met songwriter-producer Gordon Groothedde (Krezip, Miss Montreal, Matt Simons, Maan..) ontstond het positieve ‘Licht Aan De Overkant’, een atypisch David Vandyck-nummer dat veel verder gaat dan wat we van hem gewoon zijn. Wat er in het leven ook gebeurt, er is altijd licht aan de overkant. Dat is de positieve boodschap die David en Gordon met deze song meegeven en die je dus ook terugvindt op het gelijknamige album dat in mei werd uitgebracht op Warner Music.

Close

Gordon Groothedde, mijn producer en songwriter, heeft de gave om nummers te schrijven waarvan hij weet dat ze perfect bij mij passen. Waarom kan hij dat? Omdat hij mij echt vanuit zijn broekzak kent, zoals ze in West-Vlaanderen zeggen”, zegt David Vandyck geamuseerd. “Aangezien wij zo nauw verbonden zijn, zo close, kan hij op een perfecte manier vertalen hoe ik me voel, zowel in tekst als muziek. Net omdat ik een brede muzikale smaak heb, past de albumtrack en het buitenbeentje van mijn plaat ook perfect bij mij. Ik had al vaak tegen Gordon gezegd: “Ik zou graag eens een moderne, eigentijdse popsong maken, waarbij we gebruik maken van de vette synths uit de jaren tachtig die dankzij o.a. The Weeknd, Harry Styles e.v.a. weer helemaal ‘in’ zijn. Plots was hij daar met de demo, waarop hij meteen ook al een lage stem had ingezongen. Er was nog niet echt een tekst, maar ik dacht toen al: amai, dat klinkt nu al goed en doorheen het ontwikkelingsproces van de song is het nummer alleen maar beter geworden”, zegt hij enthousiast.

One taker

In een one taker nam David ‘Licht Aan De Overkant’ op in de studio van Gordon. “Het leuke aan deze song, want ik mag het nu ook verklappen, is dat Gordon continu meezingt. Hij neemt de hoge kopstem die je hoort voor zijn rekening. Wie weet zit er voor hem ook nog een mooie zangcarrière in (lacht). Ik ben alleszins erg blij dat hij dit heeft willen doen, want dat geeft echt iets unieks. Het is een aparte, verrassende song, maar ik vind het zelf wel één van de beste nummers op het album. Heel stiekem is het zelfs mijn favoriet. ‘Licht Aan De Overkant’, als je ziet uit welke periode we komen en waar we nu inzitten, dan valt de timing ideaal. Het moment dat je hoopt dat alles weer goedkomt en dat het uiteindelijk allemaal in z’n plooi valt. Die hoop, die gedachtengang en de wetenschap dat die er altijd is, hebben we in deze positieve song vertaald.

De titelsong ‘Licht Aan De Overkant’ vind je ook terug op David Vandyck zijn recentste, gelijknamige album dat fysiek verscheen op cd, vinyl en in limited edition, én ook digitaal beschikbaar is en uitgebracht werd door Warner Music. In de slipstream is er ook nog een gelijknamige concerttournee. Alle speeldata en locaties vind je terug op www.davidvandyck.be.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten