Home NIEUWS CELEBS Comédienne Corrie van Gorp overleden

Comédienne Corrie van Gorp overleden

©Avrotros

De Rotterdamse danseres, zangeres, actrice en comédienne Corrie van Gorp is op zondag 22 november op 78-jarige leeftijd in haar slaap overleden. Dat meldt haar familie maandag.

Van Gorp, geboren in Rotterdam op 30 juni 1942, werd begin jaren zeventig landelijk bekend toen ze samen met Willem Nijholt optrad in theatershows van Wim Sonneveld. Na een hoofdrol in de musical Een kannibaal als jij van Freek de Jonge en Bram Vermeulen was zij in 1974 voor het eerst te zien in de revue van André van Duin. Naast Frans van Dusschoten was zij jarenlang een bekend gezicht in het populaire revuegezelschap.

Later speelde ze in de televisie- en theatershows van André van Duin en had ze een aantal grote solohits, waaronder Me Soesafoon, Zo slank zijn als je dochter, Alie van de wegenwacht en Ik ben tamboer.

Met Van Duin vertolkte zij de bekende typetjes meneer en mevrouw De Bok, waarmee ze samen in 2009 een televisiecomeback maakten in de wekelijkse Dik Voormekaar Show.

Haar laatste publieke optredens dateren uit 2009. Daarna trok zij zich terug uit het openbare leven.

In 2018 werd in het Oude Luxor Theater in Rotterdam, in de foyer op de eerste etage, een vitrine ingericht met de originele kleding van typetje mevrouw De Bok, als permanent eerbetoon aan Van Gorp.

Read more

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten