Antwerpen: Sporting A pakt uit met sportstunts

Sporting A
©Stad Antwerpen

Sporting A rolde zeven minigolfbanen uit in dienstencentrum Hof Ter Beke.

Vijf dagen lang kunnen de bewoners en bezoekers van het dienstencentrum er gratis naar hartenlust minigolfen. Daarna verhuist de mobiele golfset nog naar vier andere dienstencentra om ook daar bewoners en bezoekers te trakteren op sportplezier. Met dit initiatief wil Sporting A sport tot bij de Antwerpenaars brengen, in dit geval senioren. Maar daarnaast zijn er deze zomer ook originele stunts voor iedereen, en dat helemaal gratis. Zo zal een pop-up-petanquetrailer tot op het Operaplein rijden om er passanten uit te dagen voor een spelletje petanque. Ook zullen de beste yogi les geven op het water van zwemvijver Boekenberg en wordt de luchthaven van Antwerpen een parcours voor rolschaatsers.

Hole-in-one: minigolf aan dienstencentra

Sporting A wil het senioren in Antwerpse dienstencentra makkelijk maken om aan sport te doen. Met zeven minigolfbanen op maat zijn beweging, maar ook plezier en gezelligheid in de buitenlucht verzekerd. Iedere baan staat in thema van een Antwerps icoon. Zo zijn er bijvoorbeeld de MAS-baan en de Havenhuisbaan. De banen zijn wat smaller dan gewoonlijk zodat ze ook voor rolstoelgebruikers makkelijk bespeelbaar zijn. Het hele parcours is uitdagend genoeg voor geoefende minigolfers, maar ook instapklaar voor beginners.

Het minigolfparcours doet verschillende dienstencentra aan. Nog tot 20 juli kan er gegolfd worden in DC Hof Ter Beke. Daarna verhuist de mobiele golfset naar DC Portugesehof, DC Oversnes, DC De Olijftak en DC De Meere. Deelnemen is gratis en reserveren voor de minigolf is niet nodig.

Petanque op een vrachtwagen

Wie graag een balletje gooit met vrienden en zich tegelijkertijd in la douce Provence wil wanen, kan vanaf vandaag op de pop-up-petanquetrailer kruipen voor een instant ‘staycation-gevoel’. Sporting A bouwde een vrachtwagen om tot mobiele petanquebaan met alles erop en eraan: verhard zand voor een perfecte petanquebaan, de geur van lavendel en een gezellig zitbankje. Wie zijn ogen sluit, droomt gegarandeerd weg. Deze vrachtwagen bezoekt het Operaplein. Iedereen kan er terecht voor een petanquesessie. Sporting A zet vrijwilligers in om alles in goede banen te leiden. Ze noteren inschrijvingen (die enkel ter plaatse kunnen gebeuren) en zorgen ervoor dat alles veilig verloopt.

Vandaag staat de trailer er van 18 tot 21 uur. Zaterdag 18, zondag 19, maandag 20 en dinsdag 21 juli van 11 tot 19 uur.

Nog meer sportstuntstijdens deze sportzomer

“Deze zomer mag volmondig ‘sportzomer’ worden genoemd. Een zomer waarin Sporting A alle registers opentrekt om de sportbeleving in Antwerpen een boost te geven”, aldus schepen voor sport Peter Wouters. “Naast ons gekende sport- en beweegaanbod en de succesvolle start-to-cursussen kunnen Antwerpenaars in juli en augustus deelnemen aan sportactiviteiten die je niet bepaald alledaags kan noemen. Bij Sporting A noemen we ze graag ‘sportstunts’. Het stuntgehalte zit hem in de atypische locatie, de unieke sfeer en/of de sport zelf. Wie deelneemt, beleeft vast en zeker een onvergetelijk sportmoment.”

Een greep uit het aanbod van de sportstunts:

  • yoga op het water van zwemvijver Boekenberg bij zonsopgang en zonsondergang;
  • rolschaatsen tussen de vliegtuigen op de luchthaven van Antwerpen;
  • Step it up – BBB op de tribunes van het Olympisch Stadion, het Sportpaleis en Openluchttheater Rivierenhof;
  • tango op de bühne met livemuziek;
  • 80’s aerobics op moederdag in ware Jane Fonda-stijl

Surf naar www.sportingA.be/zomer voor het aanbod met alle info en de mogelijkheid om in te schrijven. Klik op de tab ‘Sportstunts’ in de linkerkolom.

Al de stunts tijdens de sportzomer worden georganiseerd conform de geldende coronamaatregelen en zijn helemaal gratis.

Antwerpenstraalt.be

De sportstunts zijn ook te vinden op www.antwerpenstraalt.be. De stad verzamelde op dit platform heel wat coronaproof tips voor jong en oud. Je kan er ontdekken hoe je van de zomermaanden kan genieten in eigen stad en ook nieuwe dingen en bijzondere plekjes leren kennen. Zoeken kan op basis van vijf thema’s, de negen districten, datum of periode, leeftijd en budget (betalend of gratis). Zo is er voor elk wat wils op het vlak van kunst en cultuur, shoppen, natuur, sport, eten en drinken,… Bij elke plaats of activiteit staat ook een kaart om er vanaf de eigen locatie makkelijk en veilig te geraken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.