Home NIEUWS EVENTS 10-Jarig jubileum Avond van de Filmmuziek in de Ziggo Dome

10-Jarig jubileum Avond van de Filmmuziek in de Ziggo Dome

Vanaf heden start de kaartverkoop voor de jubileumeditie van de Avond van de Filmmuziek volgend jaar in de Ziggo Dome. Op 15, 16 en 17 november 2024 wordt dan voor het tiende jaar de Avond van de Filmmuziek georganiseerd. Dominic Seldis is de vertrouwde gastheer van de avond en hét filmorkest van Nederland -het Metropole Orkest- staat wederom onder leiding van de Britse maestro Jules Buckley.

Na de drie uitverkochte shows afgelopen weekend in de Ziggo Dome, is vandaag de officiële kaartverkoop gestart voor de Avond van de Filmmuziek 2024. Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 november is de Ziggo Dome dé concertzaal voor het oudste en grootse filmmuziek evenement van Nederland. Een speciale jubileum editie want de Avond van de Filmmuziek viert dan haar tiende verjaardag. James Bond, Once Upon a Time in the West, Amélie, Lord of the Rings, Schindler’s List, Gladiator, The Godfather, Star Wars; alle grote filmmuziekklassiekers komen voorbij tijdens de feestelijke viering van het tienjarig jubileum van de Avond van de Filmmuziek.

Op 20 maart 2014 werd de Avond van de Filmmuziek voor het eerst georganiseerd in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. De mooiste en meest memorabele filmmuziek werd uitgevoerd door een groot orkest terwijl tegelijkertijd de filmbeelden op een levensgroot scherm werden getoond. Na vijf succesvolle jaren in het Koninklijk Concertgebouw was de vraag naar kaarten zo groot dat het evenement verhuisde naar de Ziggo Dome. In tien jaar tijd is De Avond van de Filmmuziek uitgegroeid tot het populairste filmmuziekevenement van Nederland.

Onder leiding van dirigent Jules Buckley zal het Metropole Orkest ook volgend jaar weer alle beroemde filmklassiekers ten gehore brengen van de grootste filmcomponisten zoals John Williams, Hans Zimmer, Ennio Morricone, Alan Silvestri, Nino Rota, Howard Shore, Thomas Newman en Rogier van Otterloo.

Meer informatie en kaartverkoop: www.avondvandefilmmuziek.nl

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten