Zes prominente nightlife spelers slaan de handen in elkaar en vullen liefst 3 keer een topclub in Ibiza

Ibiza Reunion

Tijdens de jaren ’90 waren er twee plaatsen in Europa waar de clubcultuur floreerde: België en Ibiza. Allebei klein qua oppervlakte, maar beide hebben ze een immens grote geschiedenis in de clubcultuur. Zowel in België als in Ibiza was er in de jaren ’90 een immens aanbod aan clubs. Het was een legendarische periode voor elektronische muziekliefhebbers die zich dagenlang konden uitleven in meerdere clubs. Het was een tijd van volledige vrijheid, mensen vierden het leven door helemaal los te gaan op hun favoriete muziek. Een collectief van zes prominente Belgische nightlife spelers brengt deze zomer die unieke retro-sfeer opnieuw naar Ibiza.

Bjorn Wendelen aka DJ Ghost, de manager en producer van Ghoststyle records en Ghoststyle events, founder van Ground Control Agency en boegbeeld van Cherry Moon en Bonzai, is een van de zes mensen achter het project. Ook Tijs Vandenbroucke, de CEO van Nasty Mondays (events zoals Kozzmozz, Star Warz, Poplife, Belmondo, City Queens, Funky Fabric,…) en Festivals Cirque Magique  en Voltage, COO van The Ark (cruise festival) en Managing Partner van First In Line, steekt zijn jarenlange knowhow in het project. Verder ook Quincy Steveninck, bekend van onder andere de retro parties Age of Love, Cherry Moon, Ghosthouse en Teknoville, …  Hij is ook werkzaam als A&R voor Balmoral en Boccaccio Life reunions en mede-eigenaar van het boekingskantoor Ground Control Agency. Daarnaast is ook Nicolas Vandenabeele een van de mede-organisatoren, een Belg die in Dubai woont en in België bekend als ex-VIP manager van club Versuz en mede-oprichter van Envie Events Dubai dat onder meer in het Midden-Oosten de internationale events ‘Sensation’ en ‘Unite With Tomorrowland’ organiseerde afgelopen jaren. Last but not least maakt ook Björn De Neef, eigenaar van VIP-Lounge Belgium, Personal Assistent van Dimitri Vegas en Like Mike en eigenaar van Ibiza In Style, deel uit van het collectief.

Met veel trots stellen ze hun concept ‘Ibiza Reunion’ voor. De eerste editie vindt plaats in Eden, één van de meest prestigieuze clubs van Ibiza, op donderdag 4 juli. Ook de tweede en derde editie kan je alvast in je agenda zetten, namelijk 18 en 25 september 2019! Deze ultramoderne club heeft een enorme facelift ondergaan en is nu uitgerust met een geweldig geluidssysteem en talrijke led-muren. Het is een echte ‘Garden of Eden’! Met dit evenement treden ze in de voetsporen van wereldberoemde merken als ‘Defected’, ‘Toolroom’ en artiesten als Paul Van Dyck en Orbital.

Eden in Ibiza is de perfect plek om de liefdevolle sfeer en de vrolijke sound van de jaren ’90 te vieren. Dat is ook exact wat men op ‘Ibiza Reunion’ zal brengen: tijdloze nummers waarop clubbers zich vroeger keer op keer verloren, die specifieke beats waardoor meteen alle handen in de lucht schoten en die onmiddellijk een enorme glimlach op de feestgangers hun gezicht toverde. En ja, deze specifieke effecten zijn ook vandaag de dag nog voelbaar. Denk maar aan het succes van vele retro events, zoals de historische feesten van het legendarische label ‘Bonzai’ en retro concepten als ‘Age Of Love’, die keer op keer uitverkopen. Ook talrijke retro nummers zijn meer dan ooit populair, bekende DJ’s van over de hele wereld (zoals Laurent Garnier, Carl Cox, Nina Kraviz, Charlotte De Witte en nog veel meer) spelen deze tijdloze tracks nog steeds voor duizenden extatische bezoekers.

Het retro succes zal nog meer duidelijk worden tijdens ‘Ibiza Reunion’, dat plaatsvindt op hét nummer één feesteiland ter wereld. Een plek die nog steeds de enorme liefde voor elektronische muziek en dat hedonistische gevoel van ‘One Love’ draagt. In de jaren negentig gingen mensen niet uit om een drankje te drinken of vrienden te ontmoeten. Nee, ze gingen uit om te dansen op elektronische muziek die hun rillingen bezorgde over het hele lichaam. Feestgangers sprongen van vreugde en schreeuwden van opwinding. Dit alles creëerde een uniek samenhorigheidsgevoel en het is precies dat unieke gevoel dat tijdens ‘Ibiza Reunion’ opnieuw tot leven zal worden gebracht.

Het retro enthousiasme van de oudere generaties slaat nu ook over op de jongere generaties die gretig meedoen aan de complete gekte op de dansvloer. Een waanzin die vooral wordt gecreëerd door de heerlijke muziek, maar ook door alle extra’s die de feestjes in de jaren negentig zo buitengewoon maakten: lasers, gadgets, dansers en nog veel meer. Ook dit zal je allemaal terugvinden op ‘Ibiza Reunion’.

Aan het hoofd van de affiche prijkt niemand minder dan een van de grootste namen uit de Britse retrocultuur, Judge Jules. In 1995 werd hij uitgeroepen tot de beste DJ in de wereld door DJ Mag. Dit maakt hem dé perfecte artiest om de retro hoogdagen terug te brengen naar het publiek. Hij krijgt gezelschap van enkele Belgische toppers die een belangrijke rol speelden in de Belgische retroscene, te beginnen met M.I.K.E. / Push, die iconische nummers heeft gemaakt als ‘Universal Nation’ en ‘The Legacy’. Ook Cherry Moon Trax, die we kennen van de classics ‘House of House’‘Needle Destruction’ en ‘Acid Dream’, staat op de line-up. Meer Bonzai-kracht komt van DJ Ghost, die gedurende een decennium resident was in beroemde clubs als Cherry Moon en H2O in België. Zijn wereldhits zijn ‘Blow Up the Speakers’ en ‘Airport’ dat werd gespeeld door Tiësto op de Olympische Spelen in Griekenland. Een andere grote speler op de affiche is Dave Lambert, drijvende kracht achter Versuz – een club die vele malen voorkomt in de DJ Mag Top 100 – en producer van meer dan 40 compilaties en internationale hit-singles. Ook Tofke is van de partij, hij is bekend in België en Ibiza, hij was DJ in clubs als La Rocca, Space en DC-10. Ook Quincy mag uiteraard niet ontbreken, hij deed de nineties opleven door eigen retro feesten op te starten als Age of Love en reünies te organiseren van ongeveer elke grote club uit de jaren ‘90. En dat is niet alles, want ook DJ Licious zal zijn arsenaal aan klassiekers tentoonstellen. Hij is de organisator van de ‘Defected Parties’ in België, runt het ‘Shomi-label’ en heeft enkele hits op Hexagon en Tiësto’s ‘AFTR label’. Alec, Delafino & Cris Ruiz maken deze indrukwekkende affiche compleet.

Ibiza Reunion’ brengt de ultieme verleiding voor retro- en tranceliefhebbers, en verenigt jong en oud, rijk en arm, zwart en wit, heteroseksueel en homoseksueel. Samen vieren we een tijd waarin liefde en beats het nachtleven bepaalden en creëren we een vibe die de dansvloer van Eden zal doen ontploffen, net zoals in 1999!

Meer info via: www.facebook.com/events/2312023199071205/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.