Yourin verlegt creatieve grenzen in 2016

De eerste lentedagen zijn net achter de rug en het aftellen naar het einde van het schooljaar kan beginnen. Ook in 2016 zullen weer duizenden kinderen het einde van het schooljaar kunnen vieren op één van de Yourin Festivals. Naast een nieuwe locatie, het stadspark in Aalst, werd ook de formule van Yourin aangepast : Lang leve de creativiteit !

yi3Meer beweging en creativiteit
Voor de 4de editie van het festival trekt Yourin de kaart van de creativiteit. Waar de focus de afgelopen jaren lag op springkastelen en artiesten, wordt het aanbod nu verder verbreed: meer creativiteit, meer beleving én meer beweging. Er worden vier verschillende zones geïntroduceerd : media, avontuur, sport en talent.

Vier zones, vier keer meer fun
Het podium met bekende artiesten kan je terugvinden in de Mediazone. Daar kan je ook diverse workshops volgen : Start to DJ, YouTube, Fashion shows, … In de avonturenzone ga je letterlijk op avontuur. Wat dacht je van een doolhof, een echte escape room of een laserparcours ? Met de Highland Games staat er ook in de sportzone een flinke uitdaging te wachten : Wie gooit het verste met een boomstam ? Tot slot kunnen de kinderen in de talentenzone hun eigen kennis in de strijd gooien: wetenschappelijke proeven, technologische experimenten, bodypainten, grafitti spuiten, … Elk talent vindt zijn plaats in deze zone.

yi2Optredens, DJ`s en straattheater
Naast het podium zullen er nog op meer plaatsen optreden zijn. Voor het eerst zal er op het festivalterrein ook ruimte zijn voor straattheater en straatanimatie. Van een waarzegger en een goochelaar tot een gekke bende met instrumenten of verrassende voorstelling. De kinderen kunnen de hele dag door genieten van een brede waaier aan animatie. Er komen bekende TV – gezichten langs voor meet & greets en voor het eerst zullen ook bekende YouTube – sterren op de rode loper verschijnen.

De leraarskamer 2.0
En de leerkrachten? Ook zij kunnen dit jaar de hele dag vertoeven in de leraarskamer. Gratis Massages, een Jacuzzi en een foodtruck staan klaar om hen alvast de laten beginnen aan een welverdiende vakantie. Dankzij het gebruik van de Check-in veiligheidstoepassing die Yourin lanceert, kunnen ze dat ook met een gerust hart doen.

Het Yourin Festival gaat dit jaar door op donderdag 28 juni 2016 in Bokrijk, Oostduinkerke, Westerlo en Aalst. De deuren openen om 8u30 en het einde is voorzien omstreeks 16u. Groepstickets kosten 8 euro, individuele tickets 10 euro in voorverkoop en 13 euro aan de kassa. Tickets en info op www.yourin.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.