Winnaars 100% NL Awards bekend

©100%NL

Dinsdag zijn de winnaars van de 100% NL Awards 2016 bekendgemaakt, dé prijzen voor de muziek van Nederland. Dit jaar zijn O’G3NE, Marco Borsato, Kensington, Miss Montreal, Maan en Sam Feldt, Lucas & Steve ft. Wulf door de luisteraars gekozen tot de winnaars van de 100% NL Awards. Niet eerder werd er door de luisteraars van 100% NL zo massaal gestemd. 

De artiesten namen tijdens een feestelijke uitreiking in A9Studios in Uitgeest hun 100% NL Award in ontvangst. De prijzen werden uitgereikt door o.a. Bertie Steur (winnares Expeditie Robinson), Rico Verhoeven (winnaar gevecht Rico-Badr), Buddy Vedder en Robin Martens (winnaars Dance Dance Dance). Ook waren er optredens van Diggy Dex & Paul de Munnik, Sam Feldt, O’G3NE en Nick & Simon. De uitreiking was te volgen op 100% NL en via de social media-kanalen van het radiostation.

Winnaars

O’G3NE is voor de 100% NL luisteraar de grote favoriet voor de categorie ‘Zangeres van het Jaar’. De zusjes zijn ongekend populair en kunnen nu al rekenen op een trouwe schare fans tijdens het Songfestival.

In de categorie ‘Zanger van het Jaar’ versloeg Marco Borsato zijn collega’s Dotan, Guus Meeuwis, Nick & Simon en Douwe Bob. Het is de zesde 100% NL Award die de ongekroonde koning van de Nederlandse Popmuziek mee naar huis mag nemen.

De 100% NL Award voor ‘Band van het Jaar’ is voor Kensington. Vorig jaar gingen zij er ook al met deze prijs vandoor.

Miss Montreal kreeg de 100% NL Award ‘Album van het Jaar’ voor haar album Don’t Wake Me Up, met onder andere de hits ‘Love You Now’ en ‘One Last Drink’.

The Voice of Holland-winnares Maan werd door maar liefst 48% van de luisteraars gekozen tot de ‘Doorbraak van het Jaar’.

De samenwerking tussen Sam Feldt, Lucas & Steve en Wulf, waar de hit ‘Summer On You’ uit voortkwam, sleept de 100% NL Award voor ‘Hit van het Jaar’ in de wacht. Deze hit was het afgelopen jaar niet van de radio weg te denken en is voor de 100% NL luisteraar de grote favoriet.

O’G3NE won al eerder dit jaar de 100% NL Award voor het ‘Muziekmoment van het Jaar’, voor hun vertolking van de Emeli Sandé-hit ‘Clown’ tijdens het televisieprogramma ‘De Beste Zangers Van Nederland’.  De 100% NL Oeuvre Award 2016 werd vorig jaar uit handen van Winston Gerschtanowitz uitgereikt aan Nick & Simon.


100% NL

100% NL is het station met De Muziek van Nederland. Op 100% NL hoor je de hits van Marco Borsato, Nielson, Armin van Buuren, Miss Montreal en Dotan. Maar ook Guus Meeuwis, Kensington, Nick & Simon en Afrojack.  Verder is 100% NL het station van de  ochtendshow  met Lars, elke werkdag van  06:00 uur tot 10:00 uur. Ook hoor je de middagshow met Koen, elke werkdag tussen 16:00 uur en 19:00 uur. Én de grote stationsacties ‘De Meezinger’ & ‘De Kluis’. 100% NL is overal te beluisteren. Kijk voor frequenties op www.100p.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.