‘Wild Jo’ schittert : Stadsbrouwerij van De Koninck wint zilver op Concours International de Lyon

©dp communications

Dat Wild Jo een ontembaar bier is, wisten de brouwers al nog voor het bier uit de brouwketel kwam. Dat Wild Jo écht wild en onbedwingbaar is, werd deze week nóg maar eens duidelijk op het Concours International de Lyon. De jury van de internationale drankenwedstrijd werd zó omvergeblazen, dat Wild Jo sinds kort met een zilveren medaille om de flessenhals schittert. 

Sinds 2010 vindt in Lyon elk jaar het Concours International de Lyon plaats, waar de hele wijnindustrie vertegenwoordigt is. Vorig jaar werden er voor de eerste keer ook bieren, sterke dranken en aperitieven geproefd en beoordeeld. De jury bestond uit 600 professionelen en amateur-proevers. En Wild Jo smaakte hen overduidelijk! In de categorie ‘speciaalbier’ kaapte Wild Jo de zilveren medaille weg, voor de neus van 200 andere bieren. Het hedendaagse stadsbier – ook wel Belgian Wild Ale genoemd – is het rebelse broertje in de De Koninck familie. De wilde Brett-gisten laten het er onstuimig aan toe gaan in het flesje en zorgen voor een uniek speciaalbier van hoge gisting. Na brons op de Brussels Beer Challenge, gaat Wild Jo nu dus aan de haal met een zilveren medaille. Straffe kost. Zéker als je weet dat Wild Jo nog niet eens een jaar op de markt is, maar al wel met twee medailles ging vliegen. Van een prijsduif gesproken! Op naar goud?Roekoe!

Wild Jo zelf eens proeven en beoordelen? Naast een honderdtal geselecteerde horecazaken is het rebelse stadsbier ook verkrijgbaar in de drankenhandel. Of kom eens langs in de Stadsbrouwerij.

Brouwerij De Koninck won onlangs ook de Best Beer Experience prijs van The World Food Travel Association.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.