Home NIEUWS TV / RADIO Wetsdokter Evy De Boosere gaat achter de waarheid aan in de zogenaamde...

Wetsdokter Evy De Boosere gaat achter de waarheid aan in de zogenaamde zaak Cluedo

©Medialaan

Wetsdokters hebben een tot de verbeelding sprekende job. In de eerste aflevering van deze nieuwe reportagereeks van VTM NIEUWS worden 5 Vlaamse wetsdokters gevolgd van op de crime scene tot in de autopsiekamer. Aan de hand van spraakmakende cases die de wetsdokters meemaakten, wordt duidelijk wat hun beroep precies inhoudt en hoe ze samen met de speurders een verdacht overlijden onderzoeken. Allemaal zijn het zaken die zich afspelen in gewone Vlaamse dorpen en steden.

WETSDOKTERS
©Medialaan

Dokter Evy De Boosere doet in de eerste aflevering uit de doeken hoe een niet-alledaagse zaak in de rand van Brussel in 2011 is opgelost. Ze moet ter plaatse komen in een appartement op de 8ste verdieping omdat er een roofmoord gepleegd zou zijn.

Een 82-jarige dame ligt dood naast haar sofa, terwijl haar man bloedend in de badkamer aangetroffen wordt. De man vertelt dat er een politieagent aanbelde. Toen hij hem binnen liet, volgden nog twee mannen, netjes gekleed in pak. Ze vroegen naar de inhoud van de kluis en schuwden daarbij het geweld niet. Ze verwonden de oudere man en maken een dodelijk slachtoffer. Uiteindelijk nemen de daders niets mee van grote waarde.

Dokter De Boosere moet mee helpen bepalen wat er precies gebeurd kan zijn in het appartement. Er zijn twee zaken achtergebleven die wel heel erg doen denken aan het bekende bordspel Cluedo: een bebloede Engelse sleutel in de woonkamer en een groot, bebloed mes in de badkamer. Wetsdokter Evy De Boosere gaat samen met het parket op zoek naar ‘de waarheid’ in de zogenaamde Cluedo-moord.

©Medialaan

Wetsdokter Wim Develter wordt opgeroepen omdat er een vrouw dood aangetroffen wordt langs de kant van de weg. Een ongeval met vluchtmisdrijf lijkt voor de hand te liggen. Maar de politie en dokter Wim Develter speuren verder naar nieuwe aanwijzingen en bewijzen. Hun doorzettingsvermogen en niet-aflatende drang naar antwoorden levert een verrassende uitkomst op.

Twee echt gebeurde whodunits in de eerste aflevering van Wetsdokters, woensdag 3 april om 21.35 bij VTM.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten