Wereldberoemde opera ‘CARMEN’ in première te Antwerpen

Carmen
©Music Hall

Onder grote belangstelling ging zaterdag de werelberoemde opera CARMEN’ in première in de Antwerpse Stadsschouwburg.

De wereldberoemde opera van Georges Bizet wordt gebracht in een eigentijdse, expliciete en rauwe versie van regisseur Frank Van Laecke. Van Laecke daalt af naar een laag van de maatschappij die meestal verborgen blijft. Thema’s als vrouwen-, kinder-, drugs- en wapenhandel vormen de rode draad in deze hartverscheurende versie van Bizets opera. O.a. Hans Peter Janssens,  Ahlima Mhamdi, Fabrice Pillet, Hanne Roos en Marco Moncloa staan op de bühne.


Het Verhaal

Carmen is een sterke, zelfstandige vrouw die haar sociale positie heeft verworven door haar seksuele aantrekkingskracht. Ze gebruikt haar lijf om in leven te blijven. Maar haar ultieme doel is weg te raken uit dit milieu. Op weg naar haar vrijheid papt ze aan met korporaal Don José en speelt ze met zijn gevoelens.

Na een duel met zijn meerdere vlucht Don José de bergen in en moet hij zich aansluiten bij de smokkelaars. Ook daar kan Carmen het flirten niet laten.

Maar de passie tussen Carmen en Don José blijft niet duren. Carmen wordt verliefd op Escamillo, een torreador. Wanneer ze naar het stierengevecht van haar nieuwe minnaar Escamillo gaat kijken ontmoet ze opnieuw Don José die haar eerst smeekt om terug bij hem te komen.

Carmen weigert met alle gevolgen vandien.

Carmen werd geschreven door Henri Meilhac en Ludovic Halévy, naar een novelle van Prosper Mérimée. De eerste opvoering vond plaats in Parijs op 3 maart 1875.

Een verhaal over jaloezie, moord en haar gevecht naar vrijheid. Deze voorstelling wordt Nederlands boventiteld.


“Een aangrijpend spektakel dat je beslist niet mag missen! – Ook jij wordt fan van Opera”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.