Welk vonnis hangt Véronique boven het hoofd?

FAMILIE
©Medialaan

Het ziet er niet goed uit voor Véronique Van den Bossche (Sandrine André). Haar proces voor de moordpoging op Amélie (Erika Van Tielen) is woensdag gestart in Familie en de eerste getuigenissen lijken haar zuur op te breken. Dat het mysterie rond de steekpartij zijn ontknoping nadert, voelen de kijkers aan de spanning die alsmaar toeneemt. In de onthullende midseizoensfinale op vrijdag 4 januari vallen alle puzzelstukken samen. Wat is er exact gebeurd in het huis van Véronique? En welk vonnis hangt haar boven het hoofd?

In de extra lange midseizoensfinale verzamelt de familie om de laatste getuigenissen op het proces bij te wonen. Terwijl de emoties daar hoog oplopen, voert Lars (Kürt Rogiers) een race tegen de klok om zijn grote liefde Véronique vrij te krijgen. Hij is er rotsvast van overtuigd dat zijn ex Marie (Lien Van de Kelder) Amélie heeft neergestoken om de schuld in de schoenen van haar liefdesrivale te schuiven. Samen met Hanne (Margot Hallemans) bekijkt Lars de laatste opties om de schuld van Marie, en de onschuld van Véronique, te bewijzen. Maar slaagt hij daar ook in? En komt zijn onderzoek nog op tijd?

Ook Marie-Rose De Putter (Martine Jonckheere) wierp zich de laatste weken op als hoofdverdachte in de zaak. Deze week zagen kijkers nog in een flashback hoe ze op de plaats delict het bebloede mes op de grond gooide en in paniek wegvluchtte. Ook haar verdachte zwijgdeals met getuige Marnix (Kristof Coenen) riepen vraagtekens op. Wat is er precies gebeurd? Marie-Rose lijkt alleszins geen uitweg meer te vinden voor het geheim dat ze met zich meedraagt.

Maar niet alleen het proces van Véronique brengt de kijkers vrijdag naar het puntje van hun stoel. Ook Niko (Jo Hens) zorgt onverwacht voor spanning. In de donderdagaflevering kreeg hij opnieuw bezoek van Vereecken (Peter Van Gucht), de man die hem als kind misbruikte en terroriseerde. Alles wijst erop dat Vereecken nu de stoppen van Niko heeft doen doorslaan, want de man bleef na een schermutseling tussen beiden kennelijk levenloos achter. Komt Niko daarmee in nauwe schoentjes te zitten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.