Weerman Bram Verbruggen maakt debuut op Eén

Bram Verbruggen
©VRT

Vanaf vandaag krijgen Frank en Sabine er op Eén een collega bij: weerman Bram Verbruggen maakt vanmiddag zijn debuut op televisie, net na Het journaal. Hij presenteert straks voor het eerst Het weer na Het journaal van 13 uur, en is ook ‘s avonds te zien na Het journaal van 19 uur.

De 31-jarige Bram uit Langdorp is sinds november aan het werk als weerman bij jongerenzender MNM, waar hij afwisselend met Frank het weerpraatje verzorgt. Bram combineert zijn job als weerman met die van officier in het Belgisch leger en is al van jongs af aan gebeten door het weer. Vanaf vandaag brengt hij één dag per week Het weer op Eén, afwisselend met Frank en Sabine. Natuurlijk blijft Bram ook op MNM te horen met het weer.

Bram vertelt:

Bram Verbruggen
©VRT

Er was meteen een klik met Frank en Sabine. Weermensen onder elkaar hè… Ze zijn echt supercollega’s! Zij stonden mij tijdens de opleiding enorm bij. Honderdduizenden mensen plannen hun weekend in functie van wat wij zeggen. Dat is beangstigend maar ook motiverend. Ik krijg nu al meerdere keren per dag de vraag: “Bram, wat voor weer krijgen we vandaag?” Het antwoord is simpel: ik vertel het je graag op MNM en op Eén!

Het weer presenteren is een kunst. Je moet elk woord wikken en wegen, en er is geen autocue. Dankzij MNM kon ik al wat ervaring opdoen als weervoorspeller voor een groot publiek. Het is een logisch traject voor mij: eerst MNM, nu Eén. Ik kijk ernaar uit! Nu gewoon nog wat oefenen op het zinnetje: “Morgen is Frank er weer met meer weer.” (lacht)

Het vak van weerman is een vak dat evolueert. Frank en Sabine zijn naast weerman en -vrouw ook experten. Om die reden worden zij steeds meer geconsulteerd met onder andere vragen over de gevolgen van de klimaatopwarming. Bram zal hen vanaf nu nog meer in die nieuwe rol versterken.

Bram bericht ook online over het weer op Twitter en Instagram via @meteobram

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.