Wat brengt Karen Damen en Kürt Rogiers samen in ‘BLIND DATE’

Theaterproducent Uitgezonderd. onthulde vandaag de namen van de cast voor de theaterkomedie “Blind Date”. Regisseur Sven De Ridder mocht uitpakken met een bijzonder mooie line-up: Aron Wade, Manou Kersting en Peter Van Asbroeck spelen de “jagers”. Kürt Rogiers kruipt in de rol van de enthousiaste presentator van het legendarische programma en helpt Karen Damen aan haar ideale date… Of toch niet? “Blind Date” gaat in première op 6 januari 2017 in de Rode Zaal van het Fakkelteater.

Sfeerbeelden BLIND DATE – Castvoorstelling

“Blind Date” – een heerlijke komedie met een vleugje nostalgie naar de succesjaren van een legendarisch datingprogramma in de jaren ’90

Producent Uitgezonderd. brengt na de eerdere hits “Komen (vr)Eten”, “Boer zocht vrouw” en “Het leven zoals het is … De Wijkagenten” met “Blind Date” opnieuw een bekend televisieprogramma naar het theater. Brik Van Dyck schreef een spetterend scenario op het lijf van de acteurs die meespelen in deze productie.

Regisseur Sven De Ridder mag met een waar wonderteam aan de slag in het najaar: “Jaren na de allerlaatste aflevering van Blind Date, kent het collectief geheugen van Vlaanderen nog altijd dit programma. Lag het aan de spontane, begripvolle presentatieskills van Ingeborg, was het de ontwapenende eerlijkheid van de kandidaten en de jagers of was het het stukje “reality bites” wanneer men verslag uitbracht van de date? In elk geval is het een ijzersterke format die bijzonder dankbaar materiaal is voor een spetterende komedie. Ik kijk er enorm naar uit om dit stuk met deze schitterende cast te mogen regisseren.”

“Blind Date” – Daten is nog nooit zo plezant geweest

Nadat haar huwelijk op de klippen liep, besluit ‘zotte doos’ Daisy Pront (Karen Damen) zich in te schrijven voor het populaire dating programma ‘Blind Date’, gepresenteerd door de populaire en flamboyante presentator Willem Verpoten (Kürt Rogiers). De eeuwige optimist Daisy hoopt zo haar prins op het witte paard te ontmoeten en uiteindelijk de reis van haar leven te maken. Maar zijn die onbekende mannen ‘achter de wand’ wel haar type? En verandert de ultieme droomtrip niet in haar grootste nachtmerrie? Beleef mee het avontuur dat Daisy’s leven misschien wel voor goed verandert.

‘Blind Date’ wordt gemaakt door hetzelfde productiehuis dat eerder al televisieprogramma’s naar de scène bracht met o.a. ‘Fawlty Towers’, ‘Komen (vr)Eten’, ‘Boer zocht vrouw’, ‘Het leven zoals het is… De Wijkagenten’, ‘Aspe’ en in oktober 2016 ook nog ‘Schone Schijn 2’.

CAST & CREATIVES

Kandidate Daisy Karen Damen

Presentator Kürt Rogiers

Jager 1 Peter Van Asbroeck

Jager 2 Manou Kersting

Jager 3 Aron Wade

Producent Uitgezonderd.

Auteur Brik Van Dyck

Regie Sven De Ridder

Kostuums Tine Deseure & Marie Dries

Technische realisatie Twin4U

Fotografie Luk Monsaert

Visuals Arnaud Segers

Public Relations Katrien Adriaens


UITGEZONDERD.

Uitgezonderd. staat al jaren garant voor kwaliteitsvolle educatieve voorstellingen. Zonder al te belerend te zijn, worden jongeren rechtstreeks aangesproken en gestimuleerd na te denken over de meest breed-maatschappelijke onderwerpen die nauw aansluiten bij hun leefwereld. Daarnaast hebben zij een stevige reputatie weten uit te bouwen op het vlak van familietheater. Hun jeugdstukken, waaronder “Raad eens hoeveel ik van je hou”, “Jip & Janneke”, “De GVR” en “Jaak en de Bonenstaak” veroverden mening kinderhart. Ook op de markt van avondvullende voorstellingen is dit eigenzinnige productiehuis sinds enkele jaren een vaste waarde. Met succeskomedies als “Fawlty Towers” ,“Komen (vr)Eten”, “Boer zocht vrouw” en “Het leven zoals het is … De Wijkagenten” brengen zij elk seizoen op een geslaagde manier televisieprogramma’s op scène. Recent nog trokken ze door heel Vlaanderen met de voorstelling “Aspe. Moord in het theater!” en verrasten ze in coproductie met Judas TheaterProducties iedereen met de musical “Muerto”. In oktober 2016 gaat hun nieuwste creatie “Schone Schijn 2” in première.

SPEELDATA & TARIEVEN

Blind Date speelt op volgende data in Fakkelteater – Rode Zaal te Antwerpen :

Donderdag 5 januari 2017 om 20u30

Vrijdag 6 januari 2017 om 20u30 – PREMIERE

Zaterdag 7 januari 2017 om 20u30

Zondag 8 januari2017 om 15u00

Donderdag 12 januari 2017 om 20u30

Vrijdag 13 januari 2017 om 20u30

Zaterdag 14 januari 2017 om 20u30

Zondag 15 januari 2017 om 15u00

Donderdag 19 januari 2017 om 20u30

Vrijdag 20 januari 2017 om 20u30

Zaterdag 21 januari 2017 om 20u30

Zondag 22 januari 2017 om 15u00

Ticketprijzen inclusief reservatiekosten : 26 euro


PRAKTISCHE INFORMATIE

Alle informatie over BLIND DATE is te vinden op www.theaterblinddate.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.