Walibi viert officiële opening van Karma World en Fun World

Walibi Belgium
©Walibi Belgium

Walibi Belgium knipte op feestelijke wijze, en in het aangenaam gezelschap van 700 genodigden, de lintjes door van de twee nieuwe ‘Worlds of Walibi’: Karma World en Fun World. De hoogtepunten op het programma waren ongetwijfeld de familiale attracties ‘Popcorn Revenge’ en ‘Fun Pilot’.

Deze ochtend luidde Walibi Belgium, samen met vele bekende gezichten, journalisten en partners , die allen met hun gezin naar het pretpark waren afgezakt, de officiële opening van zijn nieuwigheden in. De gasten werden uitgenodigd voor een exclusieve reis doorheen het kleurrijke Fun World en het Indiaas geïnspireerde Karma World. De aangepaste animaties zorgden voor een volledige onderdompeling in de unieke atmosferen van de vernieuwde zones: typische Indiase tuktuks, een welkomstwoord slingerend achter een voorbijvliegend vliegtuig, unieke slangentemmers, sierlijke Bollywood dansers… alles werd tot in de puntjes uitgewerkt.


Met deze nieuwigheden versterkt Walibi Belgium nogmaals zijn familiaal aanbod. Popcorn Revenge beoogt een breed, familiaal publiek en Fun Pilot belooft de jongste bezoekers te verrassen. Beide attracties zijn bovendien volledig ingebed in vernieuwde zones, respectievelijk Karma World en Fun World. Voor deze nieuwigheden telde Walibi Belgium maar liefst €17 miljoen neer.

Karma World en Fun World zijn schoolvoorbeelden van het toekomstperspectief dat Walibi voor ogen heeft. De herthematisering van beide zones werd tot in de puntjes uitgewerkt om onze bezoekers in een unieke sfeer onder te dompelen. Bovendien bieden de ingebedde attracties nieuwe sensaties en vormen ze een plaats waar jong én oud samen plezier kunnen beleven, als een gezin of als vrienden. We zijn uiterst tevreden met het bereikte resultaat, alsook het enthousiasme en de nieuwsgierigheid die onze nieuwigheden reeds hebben opgewekt. Jean-Christophe Parent, Algemeen Directeur van Walibi Belgium.

Tegen 2023 zal Walibi er helemaal anders uitzien

Deze nieuwigheden kaderen in het grote vernieuwingsplan dat het pretpark, tegen 2023, voor 75% zal transformeren. Walibi lanceerde dit overkoepelend project met de opening van ‘Exotic World’, family funcoaster ‘Tiki-Waka’ en avonturenparcours ‘Tiki-Trail’ in 2018. Ook Aqualibi, het subtropisch waterpark, kreeg vorig jaar een nieuwe Caraïbische inkleding en een extra zone op kindermaat: ‘Kiddie Bay’. Het steeds uitgebreidere aanbod is voornamelijk gericht op een familiaal publiek met (kleine) kinderen, zonder daarbij de ware ‘thrill seekers’ over het hoofd te zien. Het investeringsplan zal bovendien voor bijkomende banen zorgen. Tegen 2023 verwacht Walibi Belgium 60 voltijds equivalenten extra aan te nemen. In vergelijking met de start van het investeringsplan stelt dit een stijging met 20% voor.

Technische informatie

Fun Pilot –  lengte 190m; maximale hoogte 9.5m; topsnelheid 40km/u; 1 wagen van 16 zitplaatsen; minimale lengte 90cm (mits vergezeld door volwassen).

Popcorn Revenge – 7 voertuigen van 6 zitplaatsen; 42 pistolen; ritlengte 3.40 minuten, 7 interactieve scènes, capaciteit 550 bezoekers/uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.