WAAR IS KEN? New album is coming!

Nadat de eerste single ‘Grasgewijs’ (EMI) in 2013 heel wat reacties uitlokte en ‘Wimperzoen’ en ‘Badpak’zomerhitjes werden,… was de West-Vlaamse (Izegem) groep ‘Waar is Ken?’ klaar voor een volgende stap in zijn streven naar het vernieuwende, sfeervolle Nederlandstalige lied. ‘Dwaaltuin’ (april 2015) werd een full-cd in een boek en verscheen ook op vinyl. In 2016 werd ‘Woordenstroom’ een hitje in Californië en was er de release van ‘Flaked’, een internationale Hollywoodserie voor ‘Netflix’ met in de hoofdrol ‘Will Arnett’. Het nummer ‘Sluimerdans’ werd opgenomen in de soundtrack.

Zingen in het Nederlands blijkt duidelijk geen hinderpaal te zijn voor buitenlandse interesse. Op uitnodiging van ‘KCRW’ speelde ‘WIK?’ op 17 oktober 2016 in ‘Bardot Club’ in Hollywood, voorafgegaan door twee clubconcerten in New York. Een meeting op Malibu beach met de muzieksamenstellers van Netflix opende nieuwe toekomstperspectieven.

Live onderscheidt ‘WIK?’ zich door een groovy show boordevol verrassende visuals, die door een eclectische aanpak een heel breed publiek kan aanspreken.

Sinds de zomer van 2016 wordt er samengewerkt met de beloftevolle jonge videokunstenaar ‘Alexander Stragier’. Met zijn ‘Limen Visual’ ontwerpt hij voor de WIK?-concerten, een unieke hedendaagse video-installatie waarbij hij een aantal grote zwart-witfoto’s op magische wijze tot leven brengt. Alexander won de ‘Urban Crafts Award 2015’ waardoor hij in oktober uitgenodigd werd op de Maker Faire in New York en dusdanig ook de visuals verzorgde tijdens de ‘WIK?’-concerten in de States.

Tijdens de sfeervolle theatertour (2016-2017) ‘Dwaaltuin’ werden er 11 culturele centra bespeeld.

HEMELWATER VERSUS RAFELRAND …

Midden 2016 dook WIK? opnieuw de studio in om aan een tweede album te werken.

De nieuwe plaat ‘Rafelrand’ wordt gereleased eind maart 2017 en probeert je opnieuw te verrassen met digitaal mos, 11 nummers balanceren op de stoeprand van het drukke stadsleven. Tijd om te onthaasten op de ondertussen kenmerkende ‘WIK?’-grooves, ondergedompeld in een bad vol welgemikte woorden. Twee verrassende gastzangers geven de plaat een heel eigen touch.

Als vroege voorloper liet de single ‘Chique’ je, in de nazomer van 2016, dansend slalommen doorheen de nieuwe ‘WIK?’-collectie. Louisalaanterfantend, met aan elke hand een zak of drie.

‘Rafelrand’ wordt nu pas echt aangekondigd door de single ‘Hemelwater’, die meteen de toon zet voor de nieuwe plaat. Radio 1 en tal van regionale zenders hebben het nummer alvast goed bevonden.

Een lieflijke ballad over hoe je elkaar ontdekt in een hedendaagse, virtuele stadssetting; de torenkranen doen reigers na, je breit rond een boom, je kampeert voor de school,… terwijl de stadsdichter stiekem naar je lacht.

Met een knipoog naar ‘Air’, ‘Dassin’ en ‘Amsterdam’ van ‘Kris Debruyne’ flirt ‘WIK?’ in ‘Hemelwater’ met het genre. Speelse naïviteit,… steeds weer op zoek om in het moeilijk bekkende Nederlands geloofwaardig emoties over te brengen.

‘Rafelrand’ wordt op 20 april voorgesteld in de AB-Club, meteen het startschot voor een clubtour. 

Link naar het album

Link naar de single ‘Hemelwater’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.