Vtm | In het spoor van de Amerikaanse sheriffs

©medialaan

FAROEK OP WOENSDAG 4 MEI 2016 OM 22.15 …


De Amerikaanse sheriff bestaat zo’n 350 jaar. Vandaag zijn ze met meer dan drieduizend en staan ze aan het hoofd van de politiediensten in hun county of streek. FAROEK volgt enkele sheriffs op de voet en toont hoe zij de orde handhaven en criminaliteit aanpakken.

“Deze ster staat symbool voor vertrouwen,” zegt sheriff Anthony Wickersham van de streek Macomb County plechtig. “Wanneer de mensen ons zien, weten ze dat ze bij ons terecht kunnen. Ze weten dat ze op ons kunnen rekenen.”

Sheriff Wickersham heeft een dertigtal officieren onder zich en nog veel meer hulpsherrifs. Zij gaan elke dag de straat op om gansters op te pakken of om misdaadgeld in beslag te nemen. Hulpsherrif Gary Wiegand toont één van de laatste vangsten: twee kilo cocaïne met een straatwaarde van 30.000 dollar en nog eens 150.000 dollar cash. “Het geld wordt bij de bank gedeponeerd,” verklaart Wiegand. “De sherrif kan er materiaal mee kopen of zelfs een extra speurder aanwerven.”

Om de vier jaar wordt de sherrif opnieuw gekozen. “Hij moet zijn job goed doen”, zegt een inwoner. “Anders stemmen we niet op hem. Hij moet ons behandelen als goede klanten.”

De volledige afleveringen van FAROEK kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.