Vlaamse crews verrassen met cheerleading en afrohouse in Dance As One

Dance As One
©Medialaan

Het hoeft niet altijd moderne dans en hiphop te zijn. Sychroon dansen, dat kan in álle stijlen. Dat bewijzen de Aira Girls uit Heverlee en Voodoogang uit Antwerpen op woensdag 7 november in Dance As One. In de tweede auditieaflevering onderscheiden zij zichzelf met cheerdance en afrohouse: twee dansstijlen die juryleden Laurien Decibel, Jan Kooijman en Timor Steffens niet vaak de revue zien passeren. Maar blinken de crews naast originaliteit ook uit in synchroniciteit? En is de slowmotion camera hen goedgezind?

Energie, plezier en indrukwekkend voetenwerk, dat is waar Voodoogang voor staat volgens captain Rabba (32, Heist-Op-den-Berg). Hij richtte de dansgroep recentelijk op en wil afrohouse op de kaart zetten in binnen- en buitenland. Ook de Aira Girls hopen op een plekje in de kwartfinale van Dance As One. Ze werden 5 jaar op rij Belgisch kampioen Pomdance en fleuren wekelijks de basketbalmatchen van de Leuven Bears op. Synchroniciteit is hun grootste sterkte. De lat wordt dus flink de hoogte in gejaagd.

De Aira Girls en Voodoogang strijden tegen de Nederlandse Oxygen (experimentele hiphop) en Dance Studio Janien (modern/jazz) voor een felbegeerde plek in de kwartfinale van Dance As One. In de eerste ronde zetten de dansers zichzelf op de kaart met een zelf gekozen nummer en choreografie. Dance Studio Janien probeert een gevoelige snaar te raken bij de jury, met hun dans over de dood en afscheid nemen. Maar ook de andere crews weten Laurien, Jan en Timor weg te blazen. “Dit was epic”, klinkt het bij één van hen. “Jullie zijn waar dit programma over gaat.” Voor welke crew zijn de lovende woorden bestemd? In een tweede ronde gaan de dansers met hetzelfde nummer aan de slag: Shape Of You van Ed Sheeran. Een opwarmertje voor de derde en finale ronde: de ultieme synchroondanstest. Daarin staan de crews voor een aartsmoeilijke opdracht: synchroon dansen tegen hun eigen evenbeeld. Wie komt een stapje dichter bij de 50.000 euro?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.