Viva Italia of Bella Italia: Laura Tesoro terug naar Italiaanse roots

©medialaan

DE KEUKEN VAN SOFIE, VAN MAANDAG 25 TEM VRIJDAG 29 APRIL 2016 OM 18.00u


In de week van 25 april ontvangt Sofie Dumont jong geweld in haar keuken. De 19-jarigeLaura Tesoro, binnenkort de Belgische trots op het Eurosongfestival in Zweden, staat te popelen om een hele week achter het fornuis te staan in De Keuken van Sofie. Laura heeft Italiaanse roots, wat meteen ook de kookinspiratie vormt van de week.

Laura’s papa komt uit Italië en thuis stond er dus dagelijks Italiaans op het menu. Olijven, lamsvlees, aubergines: de kleine Laura kreeg het allemaal met de paplepel ingegeven. Opmaandag 25/04 gaat Sofie aan de slag met streekproducten en maakt ze ravioli van aubergine met paddenstoel, lamszadel en paprika. Kan ze de Italiaanse kookkunsten van Laura’s vader evenaren?

Laura lust geen kippengehakt, maar krijgt ze het vlees misschien wel naar binnen als het verwerkt is in een Italiaanse hamburger met zongedroogde tomaten en pancetta? Sofie doet een poging op dinsdag 26/04. Een ander probleem doet zich voor wanneer de goedgevulde hamburgers met gesmolten kaas uit de oven komen, want hoe eet je dat gracieus op?

Woensdag 27/04 wordt Laura op nog meer Italiaanse lekkernijen getrakteerd. Eerst maken de dames Laura’s absolute lievelingsgerecht: een rijkelijk belegde pizza op een krokant ciabattabroodje. Nadien zorgt Sofie voor afkoeling met een ijskoude citroengranité met limoncello.

Stiekem kijkt Laura het meest uit naar donderdag 28/04, want dan staat er traditionele pasta carbonara op het menu. Laura verbleef twee weken in een gastgezin in Rome om haar talen bij te schaven. Toen is ze wel zeven keer op restaurant geweest om pasta carbonara te eten.

Vrijdag 29/04 is het tijd voor zoetigheid. Sofie en Laura bakken een chocoladebiscuit die afgewerkt wordt met mascarpone, amaretto en aardbeien. Het resultaat oogt formidabel. Om de themaweek op gepaste manier af te sluiten, maken de twee ook waterijsjes in de Italiaanse tricolore. Viva Italia!

OP HET MENU

Op maandag 25/04: aubergineravioli met lam en paprikasaus
Op dinsdag 26/04: Italiaanse hamburger met kippengehakt
Op woensdag 27/04: ciabattapizza’s en citroengranité
Op donderdag 28/04: traditionele pasta carbonara
Op vrijdag 29/04: chocoladebiscuit met mascarpone en aardbeien

VTM Kokenvtmkoken.be                          Facebookdekeukenvansofie                 Twitter@keukenvansofie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.