Vijfmaal gevogelte voor Bart De Pauw in De Keuken Van Sofie

©medialaan

DE KEUKEN VAN SOFIE, VAN MAANDAG 18 TEM VRIJDAG 22 APRIL 2016 OM 18.00


In de week van 18 april mag Sofie Dumont een tv-icoon verwelkomen in haar keuken. Met zijn talrijke programma’s schreef Bart De Pauw televisiegeschiedenis. Hij is verzot op gevogelte – wat wil je met zo’n achternaam? – en daarom staat er elke dag van de week een andere vogel op het menu.

De jonge Bart had het geluk om omringd te zijn door mensen die goed waren in de keuken: zijn moeder en grootmoeder waren uitstekende kokkinnen. Zij serveerden hem vooral de klassieke Vlaamse kost. Op maandag 18/04 maakt Sofie een nostalgisch gerecht klaar: lasagne met kip en prei.

Dinsdag 19/04 is Bart de pechvogel. Sofie bereidt een gerecht met asperges, groenten die hij liever niet voorgeschoteld krijgt. Omdat het aspergeseizoen pas van start is gegaan, gaat Sofie toch de uitdaging aan met een frisse waterzooi van parelhoen. En zelfs op deze pechdag blijft Bart zijn humoristische zelve en durft hij Sofie beet te nemen.

Op woensdag 20/04 begint de televisiemaker al te watertanden wanneer hij hoort wat Sofie voor hem in petto heeft: kwartel in cidersaus met appelstoemp en waterkers. Om Sofie te bedanken voor het smakelijke gerecht, haalt Bart zijn tekenkunsten boven.

Bart heeft een voorliefde voor Italië. Het land vormde niet voor niets het uitgangspunt voor heel wat van zijn programma’s, zoals De Mol en De Biker Boys. Op donderdag 21/04 brengt het duo de Italiaanse zomer op hun bord met tagliata van struisvogel met citroenpasta. Sofie wordt ter plekke bijna ten huwelijk gevraagd, wanneer Bart haar lekkere bordje proeft.

Op vrijdag 22/04 wordt de week in stijl afgesloten met kalkoenspiesjes in een mojitomarinade en panna cotta met zelfgemaakte advocaat. Intussen heeft Bart zoveel geleerd dat hij overweegt om een eigen kookprogramma te maken. To be continued?

©medialaan

OP HET MENU

Op maandag 18/04: lasagne met kip en prei
Op dinsdag 19/04: waterzooi met parelhoen en asperges
Op woensdag 20/04: kwartels in cidersaus met appelstoemp
Op donderdag 21/04: tagliata van struisvogel met citroenpasta en avocado
Op vrijdag 22/04: kalkoenspiesjes en panna cotta met advocaat

vtm kokenvtmkoken.be                     Facebookdekeukenvansofie                  Twitter@keukenvansofie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.