Vijf dagen met An Lemmens in De Keuken van Sofie

©medialaan

Op vrijdag 19 februari start een nieuw seizoen van The Voice van Vlaanderen, maar presentatrice An Lemmens is vanaf maandag al op het scherm te zien in De Keuken van Sofie. An is vegetariër, en dus gaat Sofie de hele week op zoek naar veggie varianten van traditionele gerechtjes. Dat levert meteen een extra lading kookinspiratie op voor iedereen die meedoet aan ‘Dagen Zonder Vlees’.

Op maandag 15/02 gaat Sofie zoals steeds de nostalgische toer op. Als kind kreeg An vooral boerenkost geserveerd, iets wat ze vreselijk vond. Ze geeft dan ook toe vroeger een moeilijke eter te zijn geweest. Enkel wanneer er macaroni op het menu stond, gingen haar oogjes blinken. Sofie vervangt de hesp door groenten en tovert zo een macaroni met prei en bloemkool op tafel.

Dinsdag 16/02 wordt een uitdaging voor Sofie: An overtuigen van paddenstoelen. De kokkin haalt het onderste uit de kan met een risotto met gele stekelzwam en aubergines. Gaat An overstag?

An is een zoetekauw. Ze is vooral verzot op zandkoekjes, maar heeft er zelf nog nooit gebakken. Op woensdag 17/02 toont Sofie haar hoe het moet. An heeft bovendien een zwak voor asielhonden en heeft zelf maar liefst vier exemplaren in huis rondlopen. Omdat die ook wel eens een snoepje verdienen, leert Sofie eenvoudige en gezonde hondenkoekjes maken.

Op donderdag 18/02 staat er ook hond op het menu… Amerikaanse hotdogs welteverstaan! Uiteraard denkt Sofie ook aan een vegetarische versie. Fastfoodlover An zet er maar al te graag haar tanden in.

De week wordt in stijl afgesloten met een krokante hazelnoot-banaan bresiliennetaart. Krachtvoer om het weekend in te zetten dus. Wanneer de taart afgewerkt is, vindt An ze eigenlijk te mooi om op te eten. Smaakt ze ook even goed als ze eruit ziet?

OP HET MENU

Op maandag 15/02: vegetarische macaroni met bloemkool en prei
Op dinsdag 16/02: vegetarische risotto met gele stekelzwam en aubergine
Op woensdag 17/02: gespoten zandkoekjes en hondenkoekjes
Op donderdag 18/02: gewone en veggie hotdogs
Op vrijdag 19/02: hazelnoot-banaan bresiliennetaart

VTM Kokenvtmkoken.be                            Facebookdekeukenvansofie                   Twitter@keukenvansofie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.