Victor Polster bekroond in Cannes voor hoofdrol Girl!

Victor Polster heeft zonet de prijs gewonnen voor beste acteerprestatie in de competitie Un Certain Regard in Cannes! 


Tijdens de officiële closing ceremony van Un Certain Regard vandaag heeft de jury onder leiding van acteur Benicio Del Toro de prijzen uitgereikt. Victor Polster viel in de prijzen voor zijn indrukwekkende vertolking in Lukas Dhonts Girl, tevens zijn acteerdebuut!  Naast Del Toro maakten ook regisseurs Annemarie Jacir en Kantemir Balagov, actrice Virginie Ledoyen en Julie Huntsinger (executive director van het Telluride Film Festival in Colorado) deel uit van de jury.  

GIRL werd bij haar wereldpremière op 12 mei met een uitbundige, lange staande ovatie ontvangen en is sindsdien door de internationale pers bejubeld. Lumière brengt de film later dit jaar uit in de Benelux.

Girl laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen. De rol van Lara wordt vertolkt door Victor Polster. Arieh Worthalter neemt het personage van Lara’s vader op zich en daarnaast zijn er ook belangrijke rollen voor Valentijn Dhaenens en Katelijne Damen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.