Very Ralph is vanaf 19 november te zien bij Play (en dus Play More) van Telenet

Ralph Lauren
©Telenet

Je weet dat je het als designerlabel gemaakt hebt wanneer mensen meteen een iconisch, klassiek stuk in gedachten hebben als ze je naam horen. Voor Chanel zijn dat de tweed jasjes, Burberry is gekend voor de trenchcoats, en Ralph Lauren vat je samen in een polo shirtje. Liefst in neutrale tinten als donkerblauw, wit of beige: het summum van de door-en-door Amerikaanse country club look. Maar het verhaal van Ralph Lifschitz, de jongen die geboren werd als zoon van Joodse immigranten in The Bronx en zichzelf opwerkte tot plaats 102 op de Forbes lijst van rijkste Amerikanen, is kleurrijker dan dat.

Very Ralph – Play en Play More from Telenet Press on Vimeo.

Wist je dat Ralph Lauren zijn studie bedrijfskunde nooit afmaakte? Dat hij twee jaar deel uitmaakte van het Amerikaanse leger? Of dat het voor zijn modecarrière allemaal begon met een lijn mannendassen? Self-made man Ralph Lauren’s levensverhaal leest als the American Dream, dus mag het geen verrassing zijn dat zijn collecties precies die fantasie van de Amerikaanse upper-class uitstralen. Ralph Lauren staat voor zijn talrijke fans niet enkel voor een mode-imperium van meer dan zes biljard dollar, maar voor een lifestyle.

Very Ralph werd gedraaid door Susan Lacy, die eerder al met het bekroonde Jane Fonda in Five Acts en Spielberg intrigerende portretten van iconen uit de Amerikaanse populaire cultuur creëerde. De documentairemaakster volgde Lauren tijdens de aanloop naar zijn 50-jarige jubileumshow die plaatsvond op 7 september. In Very Ralph wordt Ralph natuurlijk zelf  geïnterviewd, maar naast hem en zijn familieleden worden ook andere beroemdheden aan het woord gelaten. Bereid je voor op inspirerende quotes van beroemdheden als Karl Lagerfeld, Naomi Campbell, Anna Wintour, Calvin Klein, Hillary Clinton, Diane Von Furstenberg, Martha Stewart en Jessica Chastain. Kortom: een documentaire om duimen en vingers bij af te likken, en een must-watch voor de mode liefhebber.

Very Ralph is vanaf 19 november te zien bij Play (en dus ook Play More) van Telenet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.