Verrassende nummerkeuze van Ian Thomas raakt Dana Winner in Liefde voor Muziek

©Medialaan

DE SONGS VAN DANA WINNER OP MAANDAG 1 FEBRUARI 2016 OM 20.35 BIJ VTM

Een stoere zeebonkversie van De Oude Man En De Zee, een polonaise op Ik Hou Van Jou of een beklijvende interpretatie van Vaarwel Vader: de vierde aflevering van Liefde voor Muziek belooft een rollercoaster van emoties te worden voor Dana Winner. Op maandag 1 februari 2016 vertrouwt zij haar meest gekoesterde songs toe aan haar muzikale vrienden, die er op hun beurt opnieuw verrassend mee uit de hoek komen. De aandacht gaat maandag vooral naar de 18-jarige Ian Thomas, die Dana diep ontroert met zijn versie van Vaarwel Vader, het nummer dat ze uitbracht na het overlijden van haar vader.

Het was voor mij een enorme zoektocht naar hoe ik het nummer zou brengen, omdat ik zelf het geluk heb nog niet in die situatie te zitten. Ik heb de tekst dan ook aangepast naar de band die ik heb met mijn papa. Het nummer raakt mij echt enorm”, licht Ian toe. Zijn opmerkelijke nummerkeuze krijgt de hele groep stil en beweegt Dana meteen tot tranen toe. Na zijn Song For My Dad krijgt ook Ian zelf het moeilijk…

Helemaal anders klinken de songs van Sioen en Belle Perez. Hij kiest voor een bijzonder originele zeemansversie van De Oude Man En De Zee, zij heeft Ik Hou Van Jou helemaal omgegooid en in een ritmisch jasje gestoken. In het Nederlands bovendien. Ook Paul Michiels waagt zich voor het eerst aan een Nederlandstalige cover. Hij brengt een ingetogen bewerking van 1000 Keer.

Dat ze veel meer is dan ‘de zangeres uit Tien Om Te Zien’ heeft Dana Winner de voorbije weken nog maar eens bewezen in Liefde voor Muziek. Niet alleen vocaal, maar ook op persoonlijk vlak. “Het is een hevige”, besluit Sioen. “Alles geven en ervoor gaan, in alles wat ze doet. Ze is een ongelofelijke persoon en zangeres.” Ook Ian Thomas heeft Dana van een andere kant leren kennen in Mallorca: “Dana is ongelofelijk jong van geest. Echt iemand met wie ik iets zou kunnen gaan drinken. Dat heeft me echt verrast hier. Ze is een super
grappige, megagetalenteerde madame
”.

En zo denken ook Johannes Genard en Eva De Roovere erover. Eva snoept deze keer een nummer af van haar collega en neemt Ver Weg Van Eden onder handen. Johannes kiest voor het epische Conquest of Paradise, een nummer dat Dana volgens hem al een paar keer op spectaculaire wijze live heeft gebracht. “Bij u word ik altijd stil”, besluit Dana. “Jij doet altijd zo’n speciale dingen met nummers. Je bent een frêle jongen, maar vocaal zo sterk. Ik kan niet omschrijven wat dat met een mens doet.” En dan is het aan Dana zelf om iedereen omver te blazen met haar stem. Dat doet ze op One Moment In Time van Whitney Houston: “één van de grootste stemmen ooit”.

vtm.be                                 facebookLiefde voor Muziek                  Twitter#liefdevoormuziek

De volledige afleveringen van Liefde voor Muziek kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.