Veel sfeer op Cultuurmarkt van Vlaanderen

De Cultuurmarkt van Vlaanderen gaf op zondag 27 augustus het feestelijke startschot van het nieuwe cultuurseizoen. Het cultuurfeest was een succes en lokte opnieuw 150.000 mensen naar de zonnige Antwerpse binnenstad. De sfeervolle Cultuurmarkt zette de hele culturele wereld in de kijker: van theater, literatuur, comedy, dans en muziek tot circus en expo.

Reuzegrote infomarkt

Meer dan 170 cultuurhuizen en organisaties uit heel Vlaanderen presenteerden op de infomarkt hun aanbod voor het komende cultuurseizoen. Naar schatting 150.000 bezoekers kwamen inspiratie opdoen om hun agenda voor de volgende maanden te vullen. Opvallende deelnemers waren onder meer de reuzenfiguren van DE MAAN, de stripfiguren van Comics Station en de interactieve spelen van Theater FroeFroe op de Groenplaats. De ijsjes van deSingel zorgden voor een welgekomen verfrissing.

Het toekomstige museum DIVA, dat op 4 mei officieel de deuren opent, zette de deuren al even open en gaf met een virtual realitybril een preview van het museum. Met de boodschap ‘Play me, I’m yours!’ nodigden piano’s op verschillende pleinen van de Cultuurmarkt de bezoekers uit om hen te bespelen. Deze pianoroute was een groot succes. Op het Steenplein kon je houtdraaiers en kettingzaagkunstenaars aan het werk zien.

Gratis optredens op 24 locaties

De Cultuurmarkt betekent ook: proeven van gratis optredens! Op 24 locaties toonden acteurs, comedians en muziekgroepen voorsmaakjes van hun nieuwe voorstellingen en concerten.

Aan De Kathedraal zette het nieuwe productiehuis Deep Bridge heel wat musical op het programma. Doornroosje en De Ridders van de ronde keukentafel lokten er veel volk. Op het podium op de Grote Markt presenteerde Music Hall met Roodkapje een gloednieuwe sprookjesmusical. Bij Music Hall waren tegen 15.00 uur alle brochures al uitgedeeld.

Het optreden van de Syrische muziekgroep Dom Tak zorgde voor veel sfeer en ambiance op de Grote Markt. Klassieke muziek vond een fijn onderkomen in 3 sfeervolle musea: het ModeMuseum, het Letterenhuis en het Rubenshuis. Op de Wapper creëerde Iedereen Leest een ‘leesplein’, een rustige oase waar je in de schaduw onder een boom kon genieten van een goed boek, voorleessessies en een boekenmarkt.

Tijdens de Cultuurmarkt vond in de KBC-toren de finale van de Nekka-wedstrijd plaats. Uit de 3 finalisten koos de jury In een Discotheek als winnaar van de editie 2017. Ook Voice Male lokte een volle zaal. De circusacts en flamenco dansen op het Steenplein zorgden voor veel animo.

Vliegroute voor kinderen
De Vliegroute loodste de kleinste bezoekers over de Cultuurmarkt. De enthousiaste kinderen brachten 404volgestempelde kaarten binnen. Terwijl kinderen opdrachtjes uitvoerden en kennis maakten met het gezelschap of de organisatie, konden hun ouders het nieuwe cultuuraanbod ontdekken.

Cultuurmarkt 2017 in cijfers

  • 22ste editie Cultuurmarkt van Vlaanderen
  • 24 locaties met activiteiten of infostands
  • 14 musea gratis geopend
  • 172 culturele infostands
  • 170 activiteiten of optredens
  • meer dan 600 optredende artiesten
  • 100 vrijwilligers
  • 404 volle Vlieg-stempelkaarten
  • 150.000 bezoekers
  • 135.000 programmakranten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.