Vandaag over een jaar: de 103-jarige Godelieve waagt zich aan parachutesprong

Vandaag over een jaar
©VRT

Op donderdag 12 december ontvangt Cath Luyten in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Vandaag over een jaar vier gewone Vlamingen die op één jaar tijd iets bijzonders willen realiseren. Ze praat met de 36-jarige Cindy, die verlamd raakte na haar bevalling en terug wil kunnen paardrijden. Tanguy (45) wil van zijn alcoholverslaving af. Koen (45) wil getransplanteerd worden met een nieuw hart. En de 103-jarige Godelieve wil parachutespringen.

Bij Cath komen ze vertellen over hun plannen. Eén jaar – maar slechts enkele seconden op televisie – later wandelen ze de studio weer binnen en komen Cath en de kijkers te weten hoe het gelopen is. Samen met de kijkers en met haar gasten herbeleeft Cath de belangrijkste momenten uit hun bewogen jaar. Ontdek de verhalen uit de eerste aflevering hieronder.

Vandaag over een jaar: op donderdag 12 december om 20.40 uur op Eén.


Aflevering 1

Deelnemer in de kijker: Godelieve (103) uit Ieper – “Vandaag over een jaar wil ik uit een vliegtuig springen.”

“Wat kan er mis gaan? Ik kan hier toch ook doodvallen.”

Wie haar ontmoet, zou het niet zeggen, maar Godelieve is al eventjes de 100 jaar gepasseerd. Het houdt haar echter niet tegen om nog mooie dingen te doen in haar leven. Zo ging ze pas nog op reis naar Griekenland, plant ze een trip naar Lourdes en heeft ze een ballonvaart gemaakt. En dat laatste deed haar verlangen naar meer, en naar hoger. Godelieve droomt er namelijk van om een parachutesprong te maken. Haar naasten vinden het een gek idee en houden hun hart vast, maar de dokters geven haar groen licht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.