Valerie Keirsebilck uit Wenduine wint de Q-World Tour

©medialaan

Zaterdag 6 februari 2016, vond de finale van de Q-World Tour plaats. Maar liefst 101 luisteraars namen het tegen elkaar op in een speciale uitzending met Q-ochtendduo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe. Het was uiteindelijk de 29-jarige Valerie Keirsebilck uit Wenduinedie op maandag 14 maart 2016 voor 18 dagen op muzikale wereldreis vertrekt. Valerie zal doorheen 3 continenten reizen, met duotickets voor 6 concerten van internationale topartiesten: Adele in Londen, Coldplay in Buenos Aires, Justin Bieber in Las Vegas, Rihanna in Washington DC, Ellie Goulding in Leeds en Macklemore & Ryan Lewis in Berlijn.

Valerie neemt Evelien mee, een vriendin die als bij toeval ook geselecteerd was als finalist. Samen hadden ze besloten om alles in te zetten op Valerie: “Ik kan dit écht niet geloven. Het wordt volgens mij een onwaarschijnlijke reis. Mag ik bij deze wel meteen verlof aanvragen bij mijn baas?”,vertelde Valerie al lachend op de radio. Maarten en Dorothee maakten het mee van op de eerste rij: “Valerie gaat wel echt een unieke reis meemaken, waarbij de rollen eigenlijk eens worden omgedraaid: het is deze keer een Q-luisteraar die op tournee gaat en niet de artiest.”

Wat Valerie daarvoor moest doen: zoveel mogelijk objecten meenemen uit een rider van 50 items. Een échte Rihanna, een opgeloste Rubiks kubus of een ‘flip phone’ zoals Adele er één gebruikt in haar ‘Hello’-videoclip, het waren maar enkele van de dingen op de lijst. De 7-jarige Hailey Roothooft – door het ochtendduo gekozen als ‘onschuldige hand’ – selecteerde om de beurt een item. Het was uiteindelijk het rijbewijs uit Leeds dat de doorslag gaf: enkel Valerie had dit bij.

Valerie wint duotickets voor de beste plaatsen tijdens deze zes concerten:

  • Maandag 14 maart 2016: Macklemore & Ryan Lewis in Berlijn
  • Dinsdag 15 maart 2016: Ellie Goulding in Leeds
  • Vrijdag 18 maart 2016: Adele in Londen
  • Dinsdag 22 maart 2016: Rihanna in Washington DC
  • Vrijdag 25 maart 2016: Justin Bieber in Las Vegas
  • Donderdag 31 maart 2016: Coldplay in Buenos Aires

Daarnaast zal Valerie ook heel extra’s krijgen: zo staat er al zeker een meet & greet met Justin Bieber, Ellie Goulding en Macklemore & Ryan Lewis op het programma. Na het concert van Coldplay vliegt Valerie ook nog door naar Bali voor een korte vakantie. Tijdens de finale kwamen ook Jan & Eva langs en zorgden ze – net zoals in de ochtendshow elke maandag – voor een muzikale noot met mash-ups van de zes artiesten.

Alle finalisten naar Qube met Selah Sue

Valerie is dan wel met de hoofdprijs gaan lopen, toch ging er niemand van de finalisten met lege handen naar huis. Maarten en Dorothee kondigden immers aan dat er op dinsdag 23 februari 2016 een Qube plaatsvindt met Selah Sue én dat alle finalisten sowieso op de gastenlijst staan. Vanaf donderdag 18 februari 2016 kunnen ook alle andere luisteraars tickets winnen voor deze Qube door naar Q te luisteren of online mee te spelen op Qmusic.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here