Utopia op de valreep gered (NL)

Lang zag het er naar uit dat de stekker definitief uit Utopia getrokken zou worden, omdat het huurcontract van het huidige terrein niet kon worden verlengd. De 600.000 trouwe kijkers van Utopia kunnen nu opgelucht adem halen, want het populaire reality-programma is gered. Dat nieuws is zojuist bekendgemaakt aan de huidige groep inwoners van Utopia. Dankzij de constructieve inzet van de gemeentes Hilversum, Gooise Meren en Laren – die gezamenlijk eigenaar zijn van het gebied – komt er nu een nieuw stuk land beschikbaar, waarmee de doorstart van Utopia een feit is. Er kan weer gebouwd worden aan een nieuwe, ideale samenleving. Maar, dit keer betekent from scratch ook echt from scratch. Er is geen loods en er zijn geen voorzieningen. Het is een leeg en desolaat terrein. De inwoners zullen dus letterlijk allesopnieuw moeten bouwen. Utopia 2 is vanaf maandag 4 juni te zien bij SBS6, nadat het huidige Utopia op vrijdag 1 juni de finale beleeft.
 
Een nieuwe plek, een nieuwe start en nieuwe kansen met een nieuwe groep. Utopia 2start met vijf inwoners en om de zoveel tijd melden zich nieuwe inwoners aan het hek. Wie dat zijn, blijft spannend tot het aantal van 15 inwoners is bereikt. De kijker zal wel enkele vertrouwde gezichten terug gaan zien. De inwoners die eind december 2017 actie hebben gevoerd om Utopia te behouden, kunnen zich namelijk opnieuw aanmelden. Dat geldt dus voor de huidige inwoners, maar ook voor de kandidaten die ten tijde van de campagne in Utopia verbleven maar inmiddels thuis zijn.
In Utopia 2 hebben de inwoners nauwelijks iets om mee te beginnen. Op het terrein ligt alleen een oude telefoon met 25 euro beltegoed, 250 euro cash en een paar planken om het de eerste dagen mee te redden. Alle inwoners mogen thuis wel één kist inpakken met spullen die ze de eerste weken hard nodig denken te hebben. Ze zullen na binnenkomst flink moeten aanpakken en meteen moeten starten met bouwen. Wie de kantjes ervan afloopt of wie niet lekker in de groep ligt, is zijn plek niet zeker want ook in Utopia 2 mag er om de acht weken iemand genomineerd worden voor eliminatie.
De inwoners krijgen in Utopia 2 de kans om het helemaal anders te doen. Machtsverhoudingen, bestuursvormen, regels ten aanzien van samenleven en samenwonen, de rol van geld en de manier waarop financiën geregeld worden…. Wat heeft de afgelopen 4,5 jaar wel gewerkt en wat juist niet? Het is aan de inwoners van Utopia 2 om de geschiedenis kritisch te bekijken, opnieuw te testen en vorm te geven. Eén ding is zeker: het is nooit te laat voor idealen en voor een frisse, nieuwe start!
Utopia 2 is een format van en wordt geproduceerd door Talpa.
 
Uitzending: SBS6, Utopia 2 is vanaf 4 juni iedere werkdag 19.30 – 20.30 uur.
Utopia 2 is vanaf donderdag 31 mei 24/7 te volgen via de livestreams op www.sbs6.nl/utopia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.