Uitslag tweede voorronde Gouden Televizier-Ring 2016

Het Nederlandse publiek heeft Divorce (RTL4), Dokter Deen (Omroep MAX), Mindf*ck (AVROTROS), Moordvrouw (RTL4) en Over Mijn Lijk (BNN) verkozen tot de beste programma’s van het afgelopen tv-kwartaal. Deze top-5 van de tweede kwalificatieronde is nu al geplaatst op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2016.

Na Chantal Blijft Slapen, Floortje naar het Einde van de Wereld, Heel Holland Bakt, Penoza en Overspel maken nu ook Divorce, Dokter Deen, Mindf*ck, Moordvrouw en Over Mijn Lijk (in alfabetische volgorde) kans op de 51ste Gouden Televizier-Ring. 

“En dat mag best een prestatie genoemd worden”, zegt Jeroen de Goeij, adjunct hoofdredacteur van tv-gids Televizier. “De redactie geeft sinds dit jaar nog maar vijf wildcards weg; de enige manier om zeker te zijn van deelname aan de Gouden Televizier-Ring Verkiezing, is om in de top-5 van een kwalificatieronde te eindigen.”

Selectieprocedure

De tweede voorronde van de Gouden Televizier-Ring 2016 liep van 9 tot 24 februari 10.00 uur op Televizier.nl/ring. Het publiek kon hier stemmen op zijn favoriete programma dat van 1 november 2015 tot 1 februari 2016 op een grote Nederlandse zender te zien is geweest. Hierna volgen nog twee voorrondes: in mei (over programma’s uit het tv-kwartaal februari tot mei 2016) en juli/augustus (mei tot augustus 2016). In augustus zijn de twintig titels bekend die het publiek heeft gekwalificeerd. De redactie van Televizier geeft vervolgens nog maar vijf wildcards aan programma’s of series die van 1 augustus 2015 tot 1 augustus 2016 op tv te zien zijn geweest. In totaal staan er zo 25 titels op de definitieve selectielijst.

De belangrijke Gouden Televizier-Ring Verkiezing, waarbij ook gestemd wordt in de categorieën Zilveren Televizier-Ster Man/Vrouw, Gouden Stuiver en Televizier Aanstormend Talent Award, vindt eind augustus plaats.

In oktober worden de winnaars van alle prijzen bekendgemaakt tijdens een Gala dat AVROTROS organiseert. Daarin kan er nog eenmaal worden gestemd op de drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2016.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.