Tweede seizoen van ‘Zwarte Tulp’ vol onheil en familiedrama bij RTL 4

©RTL Nederland

Na een bloedstollend en succesvol eerste seizoen van ‘Zwarte Tulp’ is vanaf woensdag 4 januari het tweede seizoen te zien om 21.30 uur bij RTL 4.

De vloek van de zwarte tulp lijkt voorbij. De families hebben de ruzies bijgelegd en lijken weer door één deur te kunnen. Niets is echter minder waar. Jisanne, gespeeld door Puck van Stijn, krijgt last van heftige paranormale nachtmerries. Ze weet zich geen raad met haar enge dromen en gaat op zoek naar hulp, maar niemand lijkt haar dromen écht serieus te nemen.

De twaalfjarige Puck van Stijn vond haar rol heel uitdagend om te spelen : “Ik vond het in het begin wel moeilijk om de nachtmerries te spelen. Ik heb dat thuis in bed echt wel veel geoefend.” Puck heeft inmiddels het hele tweede seizoen van ‘Zwarte Tulp’ gezien. “Ik vond het dus heel spannend om naar te kijken. Ook al speel ik één van de rollen en kende ik het verhaal al helemaal.”

Emma (Anna Drijver) laat zich betrappen met een andere man, waarna Felix (Gijs Naber) zijn conclusies trekt. Ben (Roeland Fernhout) vraagt Kat (Carolien Spoor) om cocaïne de gevangenis in te smokkelen, zodat hij kan “betalen” voor zijn veiligheid. Henk (Marcel Musters) kan zich niet neerleggen bij de dood van Martijn (Willem Voogd) en besluit op pelgrimstocht te gaan. Marieke (Linda van Dyck) blijft na het overlijden van haar man Luuk (Huub Stapel) alleen achter en krijgt vlinders in haar buik door de goed uitziende, charmante Nick (Derek de Lint). Maar juist de gevoelens voor deze man zetten de familieverhoudingen op scherp.

Nieuwe personages

Naast nieuwkomer Derek de Lint vullen Nasrdin Dchar en Hadewych Minis de topcast aan in seizoen twee. Nasrdin kruipt in de huid van Samuel, de grote jeugdliefde van Emma en vader van Jisanne. Met zijn nieuwe vrouw Jolanda, gespeeld door Hadewych, keert hij terug naar Nederland om zijn dochter weer te zien. Jolanda gunt het Samuel om een band met zijn dochter op te bouwen, maar waakt er tegelijkertijd voor dat er genoeg afstand blijft tussen Samuel en Emma.

‘Zwarte Tulp’ is de eerste serie die speciaal voor Videoland werd gemaakt, seizoen twee ging in mei 2016 in première. De serie geldt als één van de best bekeken series van het jaar op het videoplatform. Het eerste seizoen van ‘Zwarte Tulp’ bij RTL 4 is daarnaast nog eens door bijna 1,5 miljoen kijkers gevolgd.

Zwarte Tulp


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.