Tweede festivaldag Genk on stage loopt op tot 40 000 bezoekers

Genk On Stage
©TMM Media

De tweede dag van het driedaagse stadsfestival werd vroeg ingezet. Dat kwam niet alleen door de muziek, maar ook door de Rode Duivels, die in de namiddag heel wat supporters op de been brachten. Rond 20 uur kwam het festival echt goed op gang met een gezellige drukte voor alle podia.

Sfeerbeelden Milo Meskens @ Genk On Stage 2018

Sfeerbeelden TheColorGrey @ Genk On Stage 2018

Sfeerbeelden Fischer-Z @ Genk On Stage 2018

Sfeerbeelden Delv!s @ Genk On Stage 2018

Sfeerbeelden Therapy? @ Genk On Stage 2018

RODE DUIVELS OPENEN GENK ON STAGE
De WK-match van de Rode Duivels om 14 uur tegen Tunesië werd gretig gevolgd door de festivalgangers. Zowel op Factor J als in Bar Parasol op de Grote markt werd de match uitgezonden op groot scherm. “Heel wat supporters kozen ervoor om de match samen te bekijken in Genk-Centrum en daar waren we natuurlijk goed op voorzien. Alles is rustig verlopen voor onze hulpdiensten”, aldus schepen Lotte Trippaers.

Na de match brak er een feestje los en zochten de festivalgangers de verschillende podia op. De Genkse tweelingbroers van Duplicate mochten als eerste dat feestje verderzetten op de Main Stage. Het eerste hoogtepunt van de avond was voor de Britse groep Fischer-Z, die met hun klassieker ‘Marliese’ de menigte luidkeels lieten meezingen. Therapy? mocht er nog een lap bovenop geven met steviger werk maar ook met het breekbare ‘Diane’.

ZOT FEESTJE MET KNALMUZIEK
Op Factor J² zorgde ‘Gestapo Knallmuzik’ voor een zot feestje. “Bezoekers konden dus maar beter in een goede conditie zijn als ze voor dat podium stonden,” verzekert schepen Anniek Nagels.
Op dit moment makakte de laatste bands zich op. Genk on stage ging nog door tot 1 uur. Fun Lovin’ Criminals, Rowwen Hèze en The Van Jets zijn de afsluiters van de grote podia. De tweede festivaldag bracht zo’n 40 000 bezoekers op de been.

Ook deze festivaldag verliep tot nu toe ook weer zonder enig noemenswaardig incident of probleem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.