TWEE VERDACHTE OVERLIJDENS IN AFLEVERING 5 VAN WETSDOKTERS

wetsdokters
©medialaan

Wetsdokters moeten altijd paraat staan want ze weten nooit wanneer het parket hen zal oproepen. Prof. dr. Jacobs: “Het komt heel frequent voor dat iemand zijn partner na de werkdag dood aantreft in de zetel of in bed. Dat betekent ook dat veel van ons werk pas in de loop van de avond of nacht begint. Als wetsdokter weet je dat je altijd opgebeld kan worden en daar moet je mee leven.”

wetsdokters
©Medialaan

Prof. dr. Jacobs wordt opgeroepen wanneer een boer een vreemde ontdekking doet aan de rand van zijn weide. Hij treft een jonge 21.40man aan in een rare positie. De hulpdiensten komen erbij maar zij kunnen enkel nog vaststellen dat de man overleden is.

Prof. dr. Jacobs: “Toen ik daar aankwam, waren daar toch wel echt te veel verdachte en vooral onverklaarde elementen. De man lag in een niet-alledaagse positie en had geen broek aan.”

Een seksueel getinte moord behoort tot de mogelijkheden. Maar iets verderop vinden ze ook een riek die afgebroken is. Moord met seksueel motief, een moord met een riek of is er iets anders aan de hand?

wetsdokters
©Medialaan

Ook prof. dr. Van de Voorde wordt opgeroepen voor een verdacht overlijden. Een oudere dame wordt dood teruggevonden in haar slaapkamer. De politie sluit niet uit dat het om een roofmoord kan gaan. Het huis ligt erbij alsof het helemaal doorzocht werd door mogelijke daders, maar dat kan ook een andere reden hebben.

Prof. dr. Van de Voorde: “Een huis volgestouwd met prullaria en rommel. Dat is niet zo zeldzaam. We komen dat meermaals tegen. Mensen met verzamelwoede of ouderen die alleen wonen en niets meer weggooien. En dat kan zeer extreme vormen aannemen.”

Ook in deze case moet prof. dr. Van de Voorde de doodsoorzaak proberen achterhalen.

Wetsdokters, aflevering 5 op woensdag 1 mei om 21.40 bij VTM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.