Twee intieme voorstellingen voor het hele gezin van De Proefkonijnen

De Proefkonijnen

De grote kerstspektakels rijzen deze kerstvakantie als paddenstoelen uit de grond, maar voor de intieme kerstbeleving moet je bij De Proefkonijnen zijn.

Tijdens het kerstweekend vinden na vier speelseizoenen op 22 en 23 december de allerlaatste voorstellingen van Droomprinses plaatst. De productie waarmee het gezelschap de voorbije jaren in alle uithoeken van Vlaanderen speelde, beleeft nu z’n dernière in Het Zuiderpershuis in Antwerpen. Een fonkelende voorstelling over de fascinerende wereld die zich ‘s nachts in je dromen opent, waarin je alles kan beleven wat je wil. Kortom, voor iedereen die niet graag naar bed gaat.

Op tweede kerstdag maakt Droomprinses finaal plaats voor de nieuwste telg uit de stal van het gezelschap: Omajacht. Een warme voorstelling die tijdens de koude kerstdagen gezinnen dichter bij elkaar wil brengen. Want met deze voorstelling brengt De Proefkonijnen, dat in 2019 tien jaar bestaat, opnieuw een familievoorstelling die de leefwereld van kinderen op een fantasievolle manier uitvergroot. Bovendien is het één van de laatste gezelschappen dat bewust kiest voor de sfeervolle setting van het kamertheater waardoor jong én oud letterlijk in het verhaal worden opgezogen.

Omajacht vertelt het verhaal van de zoektocht naar de oma van Fee. Zij denkt er namelijk geen te hebben, maar volgens haar beste vriend Arthur heeft iedereen toch een oma… Daarom moet ze zich verstopt hebben. Tijdens hun zoektocht ontdekken ze wat voor fantastische, maar soms ook rare wezens grootouders kunnen zijn. En uiteindelijk komen ze te weten waar de oma van Fee eigenlijk is…

Kortom de voorstellingen van De Proefkonijnen mag je zo stilaan als een niet te missen activiteit beschouwen voor families tijdens de kerstvakantie.

Tickets en info: www.deproefkonijnen.be

Omajacht

Spel: Daphne Paelinck & Ken Verdoodt
Tekst & regie: Randall Van Duytekom

26, 27, 28, 29, 30 december en 9, 10, 13, 16, 17 februari om 15u
Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, Antwerpen
Prijs: 9 / 14 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.