Track By Track voorstelling: Cocojr. – REDISCOVERED / Suspicious Minds

COCO JR

Het was 22 jaar geleden (1997) dat Cocojr. zijn laatste full album had uitgebracht (Acting Like Glass) Nu is er ‘Rediscovered’ en dan mag je zo’n titel al eens letterlijk nemen.

COCO JR. geeft uitleg … 2 – Suspicious Minds – Elvis 1969

Hoe complexer de affaire, hoe groter de kans op achterdocht. Alhoewel ik jaloezie uit mijn woordenboek heb geschrapt blijk ik er ook niet helemaal immuun voor te zijn. Veel teksten van 50 jaar oud klinken vandaag oubollig. Dit is universeel en van alle tijden, mijn jongste zoon ondervindt het dezer dagen aan den lijve…

Is altijd een van mijn favoriete Elvis songs geweest

Ik heb het ten tijde van Vibes Alive nog in een reggae versie gespeeld. Via ‘I need never get old’ zijn we tot deze Stax-versie gekomen. In ’73 heeft Elvis trouwens nog zelf opgenomen in de Stax-studio. 42 jaar geleden stierf Elvis op 42-jarige leeftijd.

Een ode aan een van de grootste coverzangers ooit!

De bovenverdieping hebben we laten staan, maar deze versie heeft nieuwe funderingen – de introgitaar hebben we geschrapt

Bestel je album hier!

Op de tracklisting maar liefst 14 songs, eigenzinnige bewerkingen van grote hits uit onze muziekgeschiedenis, alltime classics van Cocojr. die hij op schitterende manier wist te ‘vertalen’ naar z’n eigen zwoele en zomerse stijl. Een streepje reggae in een sexy jasje is dus nooit veraf in dit geval. Op de tracklisting echte klassiekers zoals ‘Suspicious Minds’ van Elvis, ‘Perfect Day’ van Lou Reed, ‘Tonight’ van David Bowie & Tina Turner, ‘I Don’t Wanna Talk About It’ van Rod Stewart, ‘Human’ van The Killers en ‘Slave To Love’ van Brian Ferry.

Cocco JR_TMM_Media (8)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.