Track By Track voorstelling: Cocojr. – REDISCOVERED / l’ été Indien

COCO JR

Het was 22 jaar geleden (1997) dat Cocojr. zijn laatste full album had uitgebracht (Acting Like Glass) Nu is er ‘Rediscovered’ en dan mag je zo’n titel al eens letterlijk nemen.

COCO JR. geeft uitleg … 4 – Joe Dassin

Eerste strofe: perfect day #2

belangrijkste zin refrein:

‘Et on s’aimera encore
Lorsque l’amour sera mort’

Tweede strofe: ‘Je pense à toi
Où es-tu, que fais-tu
Est-ce que j’existe encore pour toi?…’

Joe Dassin is altijd een held geweest, in de eerste plaats omwille van zijn stem, maar waarschijnlijk ook door zijn coverkeuze.

We keken vroeger op zondagavond naar ” Chansons à la carte ” op RTBF.  Joe begon platen op te nemen in ‘64, mijn geboortejaar, en stierf op 20 augustus 1980 op 42 jarige leeftijd, exact 22 jaar voor de geboorte van Yaro, mijn jongste zoon. Ik heb l’ été Indien ooit gezongen in de notenclub, samen met Chantal Kashala. De versie van Joe Dassin was een cover van ‘Africa’ Van Albatros een Italiaanse groep rond Toto Cutugno, die het nummer had meegeschreven. Ik wou een reggae versie maken, maar kwam al gauw tot de constatatie dat er een verband was met ‘Strange I’ve seen that face before’ van Grace Jones – De akkoordenprogressie zorgde voor een tango-feel. Naar schatting zijn er zo’n 17 miljoen Argentijnen met Italiaanse voorouders (ongeveer 37% van de bevolking), waardoor het de grootste etnische groep van het land is. Vriendschappelijke interland Jamaica – Argentinië met de bandoneon in een prominente rol

Bestel je album hier!

Op de tracklisting maar liefst 14 songs, eigenzinnige bewerkingen van grote hits uit onze muziekgeschiedenis, alltime classics van Cocojr. die hij op schitterende manier wist te ‘vertalen’ naar z’n eigen zwoele en zomerse stijl. Een streepje reggae in een sexy jasje is dus nooit veraf in dit geval. Op de tracklisting echte klassiekers zoals ‘Suspicious Minds’ van Elvis, ‘Perfect Day’ van Lou Reed, ‘Tonight’ van David Bowie & Tina Turner, ‘I Don’t Wanna Talk About It’ van Rod Stewart, ‘Human’ van The Killers en ‘Slave To Love’ van Brian Ferry.

Bekijk hieronder een exclusieve fotoshoot:

Cocco JR_TMM_Media (8)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.